Θέατρο

Η ποιότητα ενός θεατρικού έργου είναι η ποιότητα των ιδεών του. Γι' αυτό, μείνετε συντονισμένοι στην κατηγορία «Θέατρο» του NewsTrip!

theatro_cabaret

Σαρανταεπτά χρόνια «Καμπαρέ» στην Ελλάδα

Σχεδόν 50 χρόνια κοντεύουν να συμπληρωθούν από τότε που ήρθε στην Ελλάδα ο μουσικοχορευτικός θρύλος, με το όνομα «Καμπαρέ», σε στίχους και μουσική των Fred Ebb και John Kander. Πρόκειται για ένα έργο που σημείωσε τεράστια επιτυχία, το 1972, στην κινηματογραφική του εκδοχή με την εμβληματική Liza Minelli στο ρόλο της Σάλι Μπόουλς, μιας χορεύτριας που δουλεύει σε υπόγειο καμπαρέ, στο Βερολίνο του 1930, όταν η σκιά του ναζισμού έχει ήδη ξεπροβάλει...

Διαβάστε περισσότερα

theatro_megalo_mas_tsirko

«Το Μεγάλο Μας Τσίρκο»: το ιστορικό πανόραμα μιας παράστασης - σύμβολο

Με κυρίαρχα συνθήματα το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ - ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ», η πολιτογραφημένη ως κωμωδία παράσταση «Το Μεγάλο Μας Τσίρκο» είναι, επί της ουσίας, μια αλληγορική - σατιρική παράσταση, που διατρέχει όλη τη νεότερη ελληνική ιστορία, από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γερμανική Κατοχή.

Διαβάστε περισσότερα

ygeia_epilipsia

Θεατρικά μπουλούκια:το θέατρο των φτωχών

Με τη λέξη να προέρχεται από την τούρκικη bölük που σημαίνει ομάδα ανθρώπων, τα μπουλούκια χαρακτηρίζουν τις ομάδες των ηθοποιών, που αποτελούσαν περιφερόμενο θίασο.

Διαβάστε περισσότερα

theatro_skiwn_1

Το Θέατρο Σκιών και ο Καραγκιόζης

Το παιχνίδι με τη σκιά και το φως, παλιά παράδοση με μακραίωνη ιστορία, ήταν και παραμένει ως σήμερα δημοφιλές σε πολλές χώρες, διασκεδάζοντας τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

Διαβάστε περισσότερα

lorca_1

Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα: ο μοναχικός τροβαδούρος - ποιητής

Γεννημένος ως Φεδερίκο ντελ Σαγράδο Κοραθόν ντε Χεσούς Γκαρθία Λόρκα, ο Ισπανός ποιητής και δραματουργός υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους συγγραφείς, ο οποίος ανήκε στην «αργυρή εποχή» της ισπανικής λογοτεχνίας και που, παρά το σύντομο της ζωής του, άφησε πίσω του ένα σημαντικό και πολύπλευρο έργο.

Διαβάστε περισσότερα

hashimoto_1

Το Θέατρο Σκιών και οι Σπαθάρηδες

Το θέατρο σκιών θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά είδη, με πλούσια ιστορία και μακραίωνη καταγωγή. Η συμβολή του Σωτήρη και του Ευγένιου Σπαθάρη υπήρξε καταλυτικής σημασίας για το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο μεγάλωσε γενιές και γενιές, σκορπίζοντας απλόχερα το γέλιο.

Διαβάστε περισσότερα

manos_katrakis_1

Μάνος Κατράκης: Μια μαγική φωνή, ένας αγωνιστής – καλλιτέχνης

Επιβλητικός και φλεγματικός, ο Μάνος Κατράκης υποδύθηκε διάφορος χαρακτήρες, από μεγαλοτσιφλικάδες και βιομηχάνους ως ταπεινούς καλόγερους, με την ηχηρή φωνή του να είναι μια από τις χαρακτηριστικότερες του ελληνικού καλλιτεχνικού χώρου.

Διαβάστε περισσότερα

theatrika_1

Η ποιότητα ενός θεατρικού έργου είναι η ποιότητα των ιδεών του - Θεατρικά έργα που έγραψαν ιστορία

Από την αρχαιότητα έως σήµερα, το θέατρο αποτελεί ένα διαχρονικό μέσο διασκέδασης για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, το οποίο, αν και έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, άντεξε, επιβίωσε και έχει αφήσει πίσω του θρυλικά θεατρικά έργα.

Διαβάστε περισσότερα

theatrika_1

Αρχαίο θέατρο Θάσου: ένα θέατρο με μακραίωνη ιστορία

Καταπράσινη και πανέμορφη, η Θάσος είναι ένα νησί του Βορείου Αιγαίου, με μαγευτικές παραλίες, σμαραγδένια νερά, γραφικά χωριά, αρχαιολογικούς χώρους, πλούσια ιστορία, αλλά και ένας από τους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα

theatra-opera_1

Θέατρα όπερας: Τα λαμπερά στολίδια ενός πολιτισμού

Αποτελώντας ένα «στολίδι» για τον πολιτισμό κάθε χώρας, τα θέατρα όπερας είναι αδιαμφισβήτητα ο καθρέφτης του πολιτιστικού χώρου και του καλλιτεχνικού στερεώματος, γι αυτό και οφείλουν να αντανακλούν όλα όσα μπορεί να προσφέρει η τέχνη.

Διαβάστε περισσότερα

molieros_1

Μολιέρος: «Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε»

Ο Μολιέρος υπήρξε από τους σπουδαιότερους και επιδραστικότερους θεατρικούς συγγραφείς, ο οποίος κατόρθωσε να ανεβάσει την κωμωδία σε ισάξια θέση με την τραγωδία, με τον ίδιο να χαρακτηρίζεται ως δημιουργός της «υψηλής κωμωδίας» και θεμελιωτής της ρεαλιστικής δραματουργίας, κατορθώνοντας να γράψει πάνω από 20 κωμωδίες μέσα σε 15 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

therina_cinema_1

Θερινά σινεμά: Εκεί που οι βραδιές παίρνουν άρωμα από γιασεμί

Μεγαλώνοντας γενιές και γενιές, τα θερινά σινεμά αποτελούν μια προσφιλή επιλογή για μικρούς και μεγάλους, σηματοδοτώντας την έναρξη του καλοκαιριού και το γλυκό «πάντρεμα» της νοσταλγίας και του ρομαντισμού.

Διαβάστε περισσότερα