Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Πανίσχυρη, θαυμαστή, απέραντη, αλλά και πολύπαθη, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπήρξε η σημαντικότερη, ίσως, αυτοκρατορία που γνώρισε ο κόσμος, που σημαδεύτηκε από λαμπρούς στρατηγούς, πανίσχυρους αλλά και παρανοϊκούς αυτοκράτορες, μεγαλειώδη οικοδομήματα και εμφύλιους σπαραγμούς.

Το NewsTrip σας προτείνει μερικές ταινίες, που επικεντρώνονται στην άνοδο και στην πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας:

Centurion (2010)

 tainies_1a

Έχοντας δραπετεύσει από τους Πίκτες, ο εκατόνταρχος Κουίντος Ντίας βρίσκεται συνοδοιπόρος της θρυλικής 9ης Λεγεώνας του στρατηγού Βιρίλους, σε μια προσπάθεια να εξοντώσουν τους Πίκτες που τους καταδιώκουν και να εξαλείψουν τον αρχηγό τους, τον Γκόρλακον.

Info:

Πρωταγωνιστές: Michael Fassbender, Domic West, Olga Kurylenko, David Morrissey, JJ Field, Liam Cunningham κ.ά..


Cleopatra (1963)

 tainies_2a

Η βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, προσπαθεί να διατηρήσει το βασίλειο της απέναντι στην επέκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, χρησιμοποιώντας τα θέλγητρά της για να γοητεύσει τον Ιούλιο Καίσαρα. Όταν εκείνος δολοφονείται, η Κλεοπάτρα στρέφεται για υποστήριξη στον Μάρκο Αντώνιο, αλλά, σύντομα, ο Οκταβιανός θα κηρύξει τον πόλεμο στους δύο εραστές και η τύχη ολόκληρης της Αιγύπτου θα βρεθεί σε κίνδυνο.

Info:

Πρωταγωνιστές: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Martin Landau κ.ά..


Quo Vadis (1951)

 tainies_3a

Θριαμβευτής, μετά από πολλά χρόνια στα πεδία των μαχών, ο Ρωμαίος πατρίκιος Μάρκος Βινίκιος επιστρέφει στη Ρώμη, όπου γνωρίζεται με τη Λυγία, αλλά όταν μαθαίνει ότι εκείνη και η οικογένειά της έχουν ασπαστεί το Χριστιανισμό βρίσκεται σε δίλημμα. Πλέον ο Βινίκιος βρίσκεται σε κίνδυνο, με τη δεσποτία του Νέρωνα να πλανάται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του.

Info:

Πρωταγωνιστές: Robert Taylor, Deborah Kerr, Peter Ustinov, Leo Gennκ.ά..


The Fall Of The Roman Empire (1964)

 tainies_4a

Έχοντας κατακτήσει τις γερμανικές φυλές, ο αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος προσπαθεί να επιβάλει την pax romana. Τα σχέδιά του, όμως, ανατρέπονται από τον αιφνίδιο και ύποπτο θάνατό του και την άνοδο του Κόμοδου στον θρόνο. Ο μόνος που μπορεί να αντισταθεί στη διακυβέρνηση του Κόμοδου είναι ο γενναίος στρατηγός Λίβιος.

Info:

Πρωταγωνιστές: Sophia Loren, Stephen Boyd, Christopher Plummer, James Mason κ.ά..


The Eagle (2011)

 tainies_5a

Στη Βρετανία του 2ου αιώνα μ.Χ., ο Μάρκος Ακουίλα, ένας νεαρός εκατόνταρχος, μαζί με τον Βρετανό σκλάβο, Έσκα, αναζητούν το χαμένο χρυσό αετό – έμβλημα της 9ης λεγεώνας, η οποία εξαφανίστηκε ανεξήγητα χρόνια πριν στα βουνά της Σκοτίας.

Info:

Πρωταγωνιστές: Channing Tatum, Jamie Bell, Donald Sutherland κ.ά..


Gladiator (2000)

 tainies_6a

Ο Μάξιμος, ένας κορυφαίος στρατηλάτης του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου, βλέπει την οικογένειά του να σφαγιάζεται κατά διαταγή του αδίστακτου Κόμοδου, που δολοφόνησε τον πατέρα του για ν' ανέβει στο θρόνο της Ρώμης, ενώ ο ίδιος πωλείται ως σκλάβος. Αναγκασμένος να πολεμά ως μονομάχος, έρχεται κάποια στιγμή στο Κολοσσαίο κι ετοιμάζει την εκδίκησή του.

Info:

Πρωταγωνιστές: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Oliver Reed, Oliver Reed κ.ά..


Spartacus (1963)

 tainies_7a

Σκλάβος θρακικής καταγωγής στην υπηρεσία του Λέντουλου Βατιάτου, ο Σπάρτακος είναι ένας μονομάχος που μάχεται μέχρι θανάτου στις αρένες, έχοντας στο πλάι του την αγαπημένη του, Βαρίνια. Σύντομα, ένας διεφθαρμένος γερουσιαστής, ο Μάρκος Λικίνιος, αγοράζει τη Βαρίνια και ο Σπάρτακος, εξοργισμένος, οδηγεί τους σκλάβους σε εξέγερση προκειμένου να αποδράσουν, απειλώντας την ακεραιότητας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Info:

Πρωταγωνιστές: Kirk Douglas, Jean Simmons, Peter Ustinov, Laurence Olivier κ.ά..


Ben – Hur (1959)

 tainies_8a

Έχοντας κατηγορηθεί, άδικα, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, ένας Ιουδαίος πρίγκιπας, ο Ιούδας Μπεν – Χουρ, οδηγείται στα κάτεργα. Μετά από κάποια χρόνια, όταν ελευθερωθεί, θα έρθει αντιμέτωπος με τον παλιό του αδελφικό φίλο, τον ρωμαίο αξιωματούχο Μεσάλα, ο οποίος φαίνεται να είναι ο υπεύθυνος για τις συμφορές που τον έχουν βρει.

Info:

Πρωταγωνιστές: Charlton Heston, Stephen Boyd, Jack Hawkins, Hugh Griffith κ.ά..