Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images

Υλικά για το τηγανητό ρύζι με γαρίδες:
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό κότας.
2. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια και καθαρίζουμε τις γαρίδες.
3. Βάζουμε στο τηγάνι λάδι, χτυπάμε τα αυγά σε μπωλ και τα τηγανίζουμε σαν ομελέτα.
4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κόβουμε την ομελέτα σε μικρά κομματάκια.
5. Σε άλλο τηγάνι βάζουμε 4 - 5 κουταλιές καλαμποκέλαιο και μόλις κάψει καλά σωτάρουμε καλά τα κρεμμυδάκια, τις γαρίδες, τα μανιτάρια και την ομελέτα για 1 λεπτό.
6. Ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι, το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά να τηγανιστεί κι αυτό.
7. Προσθέτουμε λίγη σάλτσα σόγιας, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό το ρύζι.
Υλικά για το τηγανητό ρύζι με λαχανικά:
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε 6 φλ. νερό, διαλύουμε τον κύβο λαχανικών και προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει.
2. Κόβουμε σε λεπτές φέτες όλα τα λαχανικά και τηγανίζουμε το κολοκύθι, τα καρότα και τις πολύχρωμες πιπεριές με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
3. Προσθέτουμε 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν.
4. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε, αν έχει μείνει νερό, και το προσθέτουμε κι αυτό στο τηγάνι, μαζί με τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και το καλαμπόκι.
5. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό το ρύζι.