Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images

Υλικά για τα ροξάκια:
Υλικά για το σιρόπι:
Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το γάλα, το οποίο το έχουμε ζεστάνει ελαφρώς, τη μαγιά, 1 πρέζα ζάχαρη και 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν καλά. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 10 λεπτά.
2. Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μείγμα, το λάδι, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκάλι και τα χτυπάμε με το γάντζο, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.
3. Αφαιρούμε το ζυμάρι από το μίξερ, περνούμε το 1/3 από αυτό και το επανατοποθετούμε προσθέτοντας το κακάο, την άχνη, τους ξηρούς καρπούς, δυο κ.σ γάλα και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει ζυμαράκι.
4. Ανοίγουμε το λευκό και το σοκολατένιο ζυμάρι σε κυλινδρικό σχήμα και τα τοποθετούμε τον σοκολατένιο κύλινδρο στην άκρη του λευκού κατά μήκος και τα τυλίγουμε μαζί ώστε να έχουμε λευκό ζυμάρι από έξω και μαύρο στο κέντρο. Κόβουμε το ρόλο σε κυλίνδρους περίπου δυο εκατοστών και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
5. Για το σιρόπι, τοποθετούμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά μέχρι να πάρουν μια βράση. Μόλις κρυώσουν τα ροξάκια του βουτάμε στο καυτό σιρόπι.