Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση
thess _moyseia_2

Υλικά για τα σταφιδόψωμα:

  • 1 φλ. ελαιόλαδο/βούτυρο
  • 1 φλ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 200 γρ. σταφίδες
  • 1 κ.γ.γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. σόδα

  • Εκτέλεση:

    1. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι.

    2. Ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο/βούτυρο και τον μισό διάλυμα της σόδας με τον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, καρύδι, αλεύρι, μπέικιν, σταφίδες, γαρύφαλο και κανέλα).

    3. Ψήνουμε στους 175°C μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη και να ψηθούν τα σταφιδόψωμα.

    Καλή επιτυχία!