Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση
granita_1a

Έχει ζέστη και θέλετε κάτι δροσερό και γλυκό για να πιείτε; Το NewsTrip σας προτείνει τρεις διαφορετικές απολαυστικές γρανίτες για μικρούς και μεγάλους.


Υλικά για τη γρανίτα καρπούζι:


granita_2

  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 800 γρ. καθαρισμένο καρπούζι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας/βανιλίνη
  • χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
  • λίγα φυλλαράκια μέντας

  • Εκτέλεση:

    1. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

    2. Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας/βανιλίνη, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.

    3. Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες, τις οποίες τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 - 6 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά.

    4. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τις γρανίτες, αδειάζουμε το παγωμένο μίγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσει μια πιο μαλακή υφή.

    5. Σερβίρουμε σε χαμηλά ποτήρια με φυλλαράκια μέντας.

    Καλή επιτυχία!


    Υλικά για τη γρανίτα λεμόνι:


    granita_3

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 λεμόνια (ξύσμα και χυμός)
  • 1 λεμόνι σε ροδέλες για το σερβίρισμα

  • Εκτέλεση:

    1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα λεμόνια και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς το, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.

    2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

    3. Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να υπάρχει η υφή του ξύσματος, σουρώνουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε μπολ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, ώστε να μη πήξει εντελώς.

    4. Χτυπάμε τη γρανίτα στο μίξερ και την τοποθετούμε πίσω στην κατάψυξη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία 2 φορές, για να πετύχουμε μια πιο απαλή υφή.

    5. Σερβίρουμε σε χαμηλά ποτήρια με τις ροδέλες του λεμονιού.

    Καλή επιτυχία!


    Υλικά για τη γρανίτα mojito:


    granita_4

  • 1 ½ φλ. ρούμι
  • 1 φλ. χυμό λάιμ
  • 2 φλ. νερό
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • φυλλαράκια δυόσμου

  • Εκτέλεση:

    1. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και λίγα φύλλα δυόσμου και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

    2. Αφαιρούμε τα φύλλα δυόσμου και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό λάιμ, το ρούμι, το σιρόπι και ανακατεύετε καλά.

    3. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το καταψύχουμε για 4 -5 ώρες μέχρι να παγώσει, ενώ κάθε μία ώρα με ένα πιρούνι ξύνουμε τη γρανίτα για να γίνει μικρά κρυσταλλάκια.

    4. Σερβίρουμε σε χαμηλά ποτήρια, γαρνίροντας με λίγα φύλλα δυόσμου.

    Καλή επιτυχία!