lemon_pie

CookingTrip: Δροσιστική λεμονόπιτα με μαρέγκα

Ταξίδι στη γεύση
Φαγητά

Υλικά για την κρέμα:

  • 175 γρ. γλυκιά ζύμη τάρτας
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκους
  • Υλικά για τη μαρέγκα:

  • 3 ασπράδια
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη

  • Εκτέλεση:

    1. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε φόρμα για τάρτες 20 εκ.. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, την ψήνουμε με βάρος στον φούρνο στους 200°C βαθμούς για 15 λεπτά, το αφαιρούμε και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.

    2. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε το νερό, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Βάζουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να γίνει λεία. Την αποσύρουμε και αναμειγνύουμε το βούτυρο. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο.

    3. Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους. Προσθέτουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα και βάζουμε πάλι το μίγμα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να δέσει περισσότερο, και την ρίχνουμε στην τάρτα. Την βάζουμε πάλι στον φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

    4. Χτυπάμε τα ασπράδια, ώσπου να πήξουν. Ρίχνουμε 1 κουταλιά από τη ζάχαρη άχνη και έπειτα αναμειγνύουμε και την υπόλοιπη. Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από τη γέμιση και βάζουμε την πίτα για 10 λεπτά στον φούρνο, ώσπου να χρυσίσει.

    Καλή επιτυχία!