Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση
tarta_sokolatas_2

Υλικά για τις φλωρεντίνες:

  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 60 γρ. μέλι
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 220 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 200 γρ. κουβερτούρα

  • Εκτέλεση:

    1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι, μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και να δημιουργηθούν μερικές φουσκάλες στο μείγμα.

    2. Ρίχνουμε το μείγμα σε μεγαλύτερο σκεύος και προσθέτουμε μέσα το αμύγδαλο φιλέ και ανακατεύουμε.

    3. Αδειάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα το μείγμα και το ισιώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

    4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο 180°C.

    5. Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν οι φλωρεντίνες, για περίπου 15 - 20 λεπτά, ανάλογα πάντα με τον φούρνο.

    6. Βγάζουμε τις φλωρεντίνες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για 10 - 15 λεπτά και τις κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας.

    7.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε την κάθε φλωρεντίνα μέχρι τη μέση και στη συνέχεια και τις αφήνουμε σε στρωμένο με λαδόκολλα σκεύος για να παγώσει η σοκολάτα.


    *Η κουβερτούρα μπορεί να αντικατασταθεί με κουβερτούρα γάλακτος ή λευκής σοκολάτας ή πραλίνας.

    Καλή επιτυχία!