Ταξίδι στη γεύση

Εύκολη και άκρως γευστική, η μηλόπιτα είναι ένα γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους που μπορεί να καταναλωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

milopita_2

Υλικά για τη μηλόπιτα:

  • 160 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 140 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 125 γρ. γάλα
  • 1 - 2 μήλα
  • 20 γρ. αμύγδαλο φιλέ

  • Εκτέλεση:

    1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί ή τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε για τη μηλόπιτα.

    2. Στον κάδο του μίξερ (ή σε μπωλ με μίξερ χειρός) χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, το οποίο το έχουμε αφήσει να πάρει θερμοκρασία δωματίου, μέχρι το μείγμα να πάρει μια κρεμώδη υφή.

    3. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά, ενώ, στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και την κανέλα.

    4. Αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ ρίχνουμε εναλλάξ και σταδιακά το αλεύρι και το γάλα.

    5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί (ή στη φόρμα).

    6. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του μείγματος, πιέζοντάς τα ελαφρά .

    7. Αναμειγνύουμε το αμύγδαλο φιλέ και τη λευκή ζάχαρη και πασπαλίζουμε πάνω από τη μηλόπιτα.

    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 - 180 °C για 50 - 60 λεπτά, μέχρι να μην είναι υγρή η μηλόπιτα.

    Καλή επιτυχία!