Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση
fideua_2

Υλικά για την πατσαβουρόπιτα:

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 350 γρ. τυρί
  • 6 λουκάνικα Φραγκφούρτης
  • 3 αυγά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • Υλικά για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 αυγά

  • Εκτέλεση:

    1. Βράζουμε τα λουκάνικα για 10 λεπτά και τα κόβουμε σε ροδέλες. Θρυμματίζουμε το τυρί σε μεγάλα κομμάτια και κόβουμε σε κυβάκια την πιπεριά.

    2. Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, μαζί με τα αυγά και το γάλα, σχηματίζοντας μια χυλώδη γέμιση.

    3. Βουτυρώνουμε το ταψί και αρχίζουμε να στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα οποία βουτωρώνουμε. Μόλις στρώσουμε και το έβδομο φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

    4. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα του γάλακτος με το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά.

    5. Ψήνουμε στους 190°C, μέχρι να δούμε πως η πίτα έχει χρυσίσει.

    Καλή επιτυχία!