Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση

Γευστική και άκρως σιροπιαστή, η καρυδόπιτα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τον απογευματινό καφέ, αλλά και για το γιορτινό μας τραπέζι!

karydopita_1

Υλικά για τη καρυδόπιτα:

  • 10 αυγά
  • 2 φλ. καρύδια χοντροκομμέμα
  • 1 ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 2 βανιλίνες
  • Υλικά για το σιρόπι:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 ½φλ. νερό

  • Εκτέλεση:

    1. Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους και σε μπωλ χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.

    2. Ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις βανιλίνες.

    3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε σταδιακά μαζί με τα παραπάνω στερεά υλικά στο μπωλ με τους κρόκους και τη ζάχαρη.

    4. Βουτυρώνουμε το ταψί και το αλευρώνουμε με φρυγανιά.

    5. Ψήνουμε στους 175°C για 30 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε, μέχρι να δούμε, ότι έχει ψηθεί.

    Tip: Σερβίρεται με σαντιγί ή με μια μπάλα παγωτού και φλούδες σοκολάτας.

    Καλή επιτυχία!