Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images
Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι αποτελεί ένα σύνθεμα πιάτων, που μπορεί να καλύψει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο, αρκεί ο μάγειρας να βάλει όλη την καλή του διάθεση, την τεχνική του και πάνω από όλα την αγάπη του για τα πρόσωπα για τα οποία θα μαγειρέψει.

Υλικά για τις μελιτζάνες με τυριά και μπέικον:

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις ξεπικρίζουμε και τις τηγανίζουμε.
2. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
3. Ψήνουμε στο τηγάνι για λίγο το μπέικον και κόβουμε τα τυριά σε λεπτές φέτες.
4. Στρώνουμε μελιτζάνες, τυριά και μπέικον διαδοχικά σε στρώσεις σε πυρέξ που το έχουμε βουτυρώσει ελαφρά. Η τελευταία στρώση θα είναι τυρί.
5. Στην τελευταία στρώση τοποθετούμε τις ντομάτες που τις έχουμε κόψει σε ροδέλες.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά.
Υλικά για το πολίτικο ρύζι από την κουζίνα του Τοπ Καπί:

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με νερό και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
2. Βάζουμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και, αφού κάψει, σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια και τα καβουρντίζουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπωλ και προσθέτουμε τις σταφίδες.
4. Τσιγαρίζουμε το ρύζι με το υπόλοιπο βούτυρο και το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς και μετά προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τα γαρίφαλα και το σαφράν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 – 12 λεπτά.
5. Αφού γίνει το ρύζι προσθέτουμε το μείγμα με τα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια και τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι από το σκεύος μας και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Υλικά για το αρνάκι εξοχικό:

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε σε λωρίδες τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
2. Σε άλλο σκεύος, τσιγαρίζουμε το αρνάκι, το οποίο το έχουμε πλύνει καλά, το έχουμε στραγγίσει και το έχουμε ταμπονάρει με απορροφητικό χαρτί. Το σβήνουμε με το λευκό κρασί. Συμπληρώνουμε με νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χύτρα για 20 λεπτά.
3. Όταν μαγειρευτεί το αρνάκι, το ξεκοκκαλίζουμε και το κόβουμε σε χοντρούς κύβους.
4. Σε μπωλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα, το αρνάκι, αλάτι/πιπέρι, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και λίγο από το λιωμένο βούτυρο.
5. Βάζουμε δυο φύλλα κρούστας το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, αφού έχουμε ήδη αλείψει το κάτω και το επάνω φύλλο με λίγο βούτυρο.
6. Προσθέτουμε σε κάθε σετ φύλλων λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σαν πακετάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 - 25 λεπτά.
Υλικά για το βιεννέζικο ζάχερτορτε:

Εκτέλεση:
1. Χοντροκόβουμε 30 γρ. κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αφαιρούμε από τον κάδο τη μαρέγκα και χτυπάμε το βούτυρο με 60γρ. ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανιλίνη. Σταδιακά, ενσωματώνουμε τους κρόκους και τη λιωμένη κουβερτούρα και μετά αδειάζουμε και τη μαρέγκα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τον πάτο μιας στρόγγυλης φόρμας και αδειάζουμε τη ζύμη. Ψήνουμε στους 175°C. για μια 1 ώρα. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε σε σχάρα για να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε τρεις πάτους.
4. Ζεσταίνουμε ελαφρά τη μαρμελάδα και αλείφουμε κάθε πάτο. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και το γλάσο και περιχύνουμε το γλυκό. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί καλά το γλάσο και σερβίρουμε με σαντιγί.