Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση
karydopita_1

Υλικά για τα σουτζουκάκια:

  • 400 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 110 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 10 γρ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 60 γρ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρος
  • Υλικά για τη σάλτσα:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • Εκτέλεση:

    1. (για τα σουτζουκάκια)Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μουσκεύουμε το ψωμί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το οποίο το έχουμε στύψει και το κόκκινο κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα βότανα (ρίγανη, μαϊντανό, κύμινο και κόλιανδρο) και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε σχήμα κυλινδρικό (περίπου 8 εκ.)..

    2. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

    3. Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε να στραγγίσουν σε χαρτί.

    4. (για τη σάλτσα)Σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν και να αλλάξουν χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο με το κύμινο. .

    5. Μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    6. Όταν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.

    Καλή επιτυχία!