panforte_1

CookingTrip: Παραδοσιακό Panforte από την Τοσκάνη

Ταξίδι στη γεύση
Φαγητά

Υλικά για το panforte:

  • 100 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 250 γρ. αμύγδαλα
  • 150 γρ. αποξηραμένα σύκα
  • 300 γρ. ανάμεικτα φρουί γλασέ
  • 100 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα άσπρο πιπέρι
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

  • Εκτέλεση:

    1. Καβουρντίζουμε τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και το κουκουνάρι μέχρι να αλλάξουν ελαφρώς χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα ψιλοκόψουμε.

    2. Κόβουμε σε κυβάκια τα αποξηραμένα σύκα και τα φρουί γλασέ και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τους καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς, το κακάο και τα καρυκεύματα και τα ανακατεύουμε.

    3. Προσθέτουμε το μέλι με τη ζάχαρη άχνη σε πυρίμαχο σκεύος και ανακατεύουμε σε μπεν μαρί, μέχρι να ενοποιηθούν τα δυο υλικά και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε μαζί με τα στερεά υλικά.

    4. Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε στο 150°C για περίπου 30 λεπτά.

    5. Μόλις ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε, αφού κρυώσει καλά με ζάχαρη άχνη.

    Καλή επιτυχία!