Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images

Υλικά για τον μπακλαβά:
Υλικά για το σιρόπι:
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μούλτι το καρύδι ή το φιστίκι και το θρυμματίζουμε πολύ καλά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, όπου ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη.
2. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το μακρόστενο ταψί.
3. Αρχίζουμε να προσθέτουμε τα φύλλα, ανάλογα πάντα με το ταψί που έχουμε επιλέξει, βουτυρώνοντάς κάθε φορά.
4. Αφού τοποθετήσουμε στον πάτο τουλάχιστον τα μισά φύλλα, ρίχνουμε τη γέμιση και κρατάμε 2 - 3 κουταλιές καρύδι.
5. Συνεχίζουμε να καλύπτουμε με φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε καλά.
6. Πριν τοποθετήσουμε τα τελευταία 2 φύλλα, ρίχνουμε το καρύδι που κρατήσαμε και καλύπτουμε με τα φύλλα.
7. Μόλις τελειώσει η διαδικασία ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, με μαχαίρι χαράζουμε σε σχήμα ρόμβου και ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο νερό για να γίνει κρατσανιστό το φύλλο.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα, αναλόγως πάντα με τον φούρνο.
9. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι.
10. Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά, τον σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.