Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση
karydopita_1

Υλικά για τη γέμιση:

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 λουκάνικα κοκτέιλ
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 50 γρ. τυρί ροκφόρ
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

  • Εκτέλεση:

    1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.

    2. Αλείφουμε τα φύλλα κρούστας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Στρώνουμε φόρμα για τάρτες 35x12 εκ. με κινητό πάτο, με τα φύλλα της ζύμης το ένα να επικαλύπτει μερικώς το άλλο και να προεξέχουν στις άκρες της φόρμας. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή ώσπου η βάση της τάρτας να στεγνώσει. Αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο.

    3. Χτυπάμε μαζί τα τυριά, τα αυγά, το γάλα και τη μουστάρδα, μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Το ρίχνουμε στη βάση της τάρτας.

    4. Τοποθετούμε τα λουκάνικα και τα κρεμμύδια ομοιόμορφα πάνω στην κρεμώδη επίστρωση της τάρτας. Ψήνουμε στους 180°C για 30 με 35 λεπτά ή ώσπου η γέμιση να σταθεροποιηθεί και η τάρτα να χρυσίσει.

    Καλή επιτυχία!