Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση

Παρασκευασμένα για πρώτη φορά τον 8ο αιώνα μ.Χ. στα ενετικά μοναστήρια, τα macaron είναι από τα διασημότερα γαλλικά γλυκίσματα τα οποία ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

karydopita_1

Υλικά για τα macaron:

  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Υλικά για τη γέμιση:

  • 360 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 230 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • Εκτέλεση για τα macaron:

    1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα μέχρι να αφρατέψουν.

    2. Σε μπολ αναμειγνύουμε την πούδρα αμυγδάλου, τις βανιλίνες και τη ζάχαρη άχνη. Μόλις χτυπηθεί η μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μπολ και ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.

    3. Αφήνουμε για 40 - 45 λεπτά να στεγνώσουν σε στεγνό μέρος, χωρίς υγρασία.

    4. Τα ψήνουμε στους 140ο C για 14 λεπτά. Μετά τα πρώτα 5 λεπτά ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο αέρας.

    5. Αφαιρούμε μετά τα 14 λεπτά τα macaron και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

    Εκτέλεση για τη γέμιση:

    1. Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες και τα χτυπάμε όλα μαζί σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.

    2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε στο κορνέ.

    Για τη σύνθεση των macaron:

    Στην πλευρά του macaron που ακουμπούσε στο ταψί, βάζουμε με το κορνέ λίγη γέμιση και το καπακώνουμε με το άλλο macaron.

    Tip!: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και μέσα στη γέμιση.

    Tip!: Για πιο έντονο χρώμα, προσθέτουμε λίγες παραπάνω σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

    Καλή επιτυχία!