pasta_ncasata_1

CookingTrip: Σκεπαστή μακαρονάδα από τη Σικελία

Ταξίδι στη γεύση
Φαγητά

Υλικά για τη μακαρονάδα:

  • 600 γρ. μακαρόνια σέλινο
  • 200 γρ. τυρί κατσοκαβάλο (ή κάποιο άλλο ημίσκληρο τυρί)
  • 200 γρ. κιμά
  • 50 γρ. μορταδέλα ή σαλάμι αέρος
  • 4 μελιτζάνες
  • 200 γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ.βασιλικός
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι/πιπέρι

  • Εκτέλεση:

    1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις τηγανίζουμε, αφού τις έχουμε αφήσει μια ώρα σε αλατισμένο νερό, για να ξεπικρίσουν.

    2. Τσιγαρίζουμε τον κιμά με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τον σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας.

    3. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρόνουμε, τα βάζουμε σε μια σουπιέρα και τους ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας.

    4. Σ' ένα ταψί, το οποίο το έχουμε λαδώσει καλά, ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά, μια στρώση από τα ζυμαρικά, μια στρώση κιμά και μια στρώση τηγανιτές μελιτζάνες και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή δόση από το τριμμένο πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το κατσοκαβάλο και τη μορταδέλα κομμένη σε φέτες.

    5. Βάζουμε μια τελευταία στρώση από τα ζυμαρικά και τις τηγανιτές μελιτζάνες και το υπόλοιπο πεκορίνο.

    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το πεκορίνο

    Καλή επιτυχία!