Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Υποθαλάσσια θέα, παγωμένο τοπίο και γεύματα που...σκοτώνουν είναι μερικά μόνο από τα παράξενα μοτίβα που μπορεί να συναντήσει κανείς στα μάλλον δημοφιλή εστιατόρια του κόσμου.

Ice Palace Restaurant, Χάρμπιν (Κίνα)

 estiatoria_2

Ακολουθώντας την...παράδοση του ξενοδοχείου-πάγου, πλέον στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας τις εντυπώσεις έχει κλέψει ένα εστιατόριο, η διακόσμηση του οποίου στηρίζεται αποκλειστικά στον πάγο.

Το Χαρμπίν, γνωστό και ως χώρα του πάγου, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι, με την έκτασή του να καταλαμβάνει εξακόσιες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Το εστιατόριο έχει έκταση εκατόν οκτώ τετραγωνικά μέτρα και είναι κατασκευασμένο όλο από πάγο, συμπεριλαμβανομένου του μπαρ, των τραπεζιών και όλων των επίπλων και των διακοσμητικών.

Πρόκειται για ένα παγωμένο βασίλειο, το οποίο λειτουργεί όλο τον χρόνο, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό τουριστών και φιλοξενεί κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτών από χιόνι και πάγο, ένα από τα σπουδαιότερα στο είδος του φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ithaa Undersea Restaurant, Νήσος Ρανγκαλί (Μαλδίβες)

 estiatoria_3

Ένα από τα εντυπωσιακότερα εστιατόρια στον κόσμο, το Ithaa Undersea Restaurant, βρίσκεται σε βάθος πέντε μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, διαθέτοντας πανοραμική θέα στον κήπο των κοραλλιών.

Το εστιατόριο έχει χωρητικότητα δεκατεσσάρων ατόμων και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, το 2005, ως το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στον κόσμο, με το φαγητό που σερβίρεται, βέβαια, να έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών.

Η κουζίνα του περιστρέφεται γύρω από την ευρωπαϊκή γαστρονομία, ενώ πολλά πιάτα του προέρχονται από την ασιατική, με άλλα πάλι να είναι κράμα δυο ή περισσοτέρων διεθνών κουζινών.

Heart Attack Grill, Λας Βέγκας (Η.Π.Α.)

 estiatoria_4

Με θεματική...νοσοκομείου, το Heart Attack Grill είναι ένα ταχυφαγείο, το οποίο προσελκύει πλήθος καλοφαγάδων, ήδη από το 2005.

Το πρώτο εστιατόριο «άνοιξε» στο Τέμπε της Αριζόνα και έπειτα από έξι χρόνια, αφού είχε, πλέον, εδραιώσει τη φήμη του, έκλεισε για να ανοίξει στο Λας Βέγκας, όπου εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Οι σερβιτόροι του είναι ντυμένοι ως γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ τα μπέργκερ έρχονται σε διπλό, τριπλό και τετραπλό μπαϊπάς, ενώ όλα του τα φαγητά είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες.

Μελανό, παρόλα αυτά σημείο για την ιστορία του Heart Attack Grill, είναι οι δυο θάνατοι πελατών του καταστήματος, οι οποίοι έπαθαν καρδιακή προσβολή την ώρα που γευμάτιζαν εκεί.

Restaurant of the Future, Βαγκενίνγκεν (Ολλανδία)

 estiatoria_5

Στο εσωτερικό του πανεπιστημίου της πόλης Βαγκενίνγκεν, της Ολλανδίας, δεσπόζει το εστιατόριο στο οποίο μπορεί να δειπνήσει οποιοσδήποτε και όχι μόνο οι καθηγητές και οι φοιτητές των σχολών.

Το πρωτότυπο στοιχείο του εστιατορίου είναι η ύπαρξη καμερών, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί, για να καταγράφονται οι αντιδράσεις του κόσμου, μετά από καθετί που δοκιμάζει.

Όλη αυτή η δοκιμασία αποτελεί μέρος μίας διαρκούς μελέτης των καθηγητών και των φοιτητών, οι οποίοι εξετάζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων σε συσκευασίες τροφίμων, νέες γεύσεις, αλλά και το ευρύτερο design του εστιατορίου.

Dinner in the Sky Athens, Αθήνα (Ελλάδα)

 estiatoria_6

Συνεχίζοντας το πρωτοποριακό, αν και ριψοκίνδυνο εγχείρημά τους, οι ιθύνοντες της εταιρείας Dinner In The Sky αποφάσισαν να ανοίξουν άλλο ένα εντυπωσιακό εστιατόριο στην Αθήνα.

Η λειτουργία του είναι μάλλον απλή, καθώς ένας γερανός σηκώνει σε ύψος πενήντα μέτρων την ειδική πλατφόρμα με τη θέα του εστιατορίου, τα τραπέζια του οποίου περιστρέφονται αργά για να μπορεί κανείς να δει πανοραμικά την πόλη.

Τα πιάτα προέρχονται, κυρίως, από την ελληνική γαστρονομική παράδοση, με πιο χαρακτηριστικά: το σορμπέ σαμπάνιας και εσπεριδοειδών σε σάλτσα καραμέλας με κορινθιακή σταφίδα, αλλά και το βοδινό φιλέτο ποσαρισμένο σε αγιωργίτικο κρασί με πουρέ από φασόλια Πρεσπών, σοτέ μανιτάρια του δάσους και τσάτνεϊ τομάτας με δυόσμο.