Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images
Υλικά για τα μύδια γκρατινέ:

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε καλά τα μύδια και τα ξεπλένουμε.
2. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό και χυμό από ένα λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους.
3. Μόλις ανοίξουν, τα αφαιρούμε και πετάμε το άδειο μέρος του όστρακου.
4. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην τριμμένη φρυγανιά.
5. Σε ένα πυρέξ ή ταψί τοποθετούμε τα μύδια με τα κελύφη, τα αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα καλύπτουμε με το μίγμα της φρυγανιάς και του σκόρδου με τον μαϊντανό.
6. Τα ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Υλικά για τις πικάντικες γαρίδες:

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε λίγο τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
2. Μόλις γίνουν, τις αφαιρούμε και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο, λίγο νερό, το κέτσαπ, τη γούστερ σως και το ταμπάσκο με τη ζάχαρη και βράζουμε για λίγα λεπτά.
3. Σε κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλαουρ και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Ξαναρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις βράζουμε για 2 - 3 λεπτά.
Υλικά για τα σπαγγέτι με καλαμαράκια:

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καλαμαράκια, τα οποία αλατοπιπερώνουμε.
2. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια και λίγο πριν περάσει η ώρα που λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια.
4. Τα ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά και σερβίρουμε με τα φύλλα βασιλικού ή με άνηθο.