Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση

Υλικά για τα μύδια γκρατινέ:

thalassina_2

  • 1 κ. μύδια με κέλυφος
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανός
  • λάδι
  • χυμός λεμονιού
  • αλάτι/πιπέρι

    Εκτέλεση:

    1. Καθαρίζουμε καλά τα μύδια και τα ξεπλένουμε.

    2. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό και χυμό από ένα λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους.

    3. Μόλις ανοίξουν, τα αφαιρούμε και πετάμε το άδειο μέρος του όστρακου.

    4. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην τριμμένη φρυγανιά.

    5. Σε ένα πυρέξ ή ταψί τοποθετούμε τα μύδια με τα κελύφη, τα αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα καλύπτουμε με το μίγμα της φρυγανιάς και του σκόρδου με τον μαϊντανό.

    6. Τα ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

    Καλή επιτυχία!


  • Υλικά για τις πικάντικες γαρίδες:

    thalassina_3

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. γούστερ σως
  • 1 κ.γλ. ταμπάσκο
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • λάδι
  • Εκτέλεση:

    1. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε λίγο τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

    2. Μόλις γίνουν, τις αφαιρούμε και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο, λίγο νερό, το κέτσαπ, τη γούστερ σως και το ταμπάσκο με τη ζάχαρη και βράζουμε για λίγα λεπτά.

    3. Σε κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλαουρ και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Ξαναρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις βράζουμε για 2 - 3 λεπτά.

    Καλή επιτυχία!


    Υλικά για τα σπαγγέτι με καλαμαράκια:

    thalassina_5

  • 800 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ.σάλτσα ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι/πιπέρι
  • λάδι
  • λίγα φύλλα βασιλικού/λίγο άνηθο
  • Εκτέλεση:

    1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καλαμαράκια, τα οποία αλατοπιπερώνουμε.

    2. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    3. Βράζουμε τα μακαρόνια και λίγο πριν περάσει η ώρα που λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια.

    4. Τα ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά και σερβίρουμε με τα φύλλα βασιλικού ή με άνηθο.

    Καλή επιτυχία!