Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση

Υλικά για το μπυρόψωμο:

  • 3 φλ. αλεύρι
  • 3 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κουτάκι 330 ml ξανθή μπύρα
  • 1 φλ. ζαμπόν σε κυβάκια
  • 1 φλ. τυρί σε κυβάκια
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/4 φλ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισος

  • Εκτέλεση:

    1. Κόβουμε τα υλικά (ζαμπόν, τυρί, γραβιέρα) σε κυβάκια.

    2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ.

    3. Ανακατεύουμε τη μπύρα, τα κομμένα υλικά και το αλεύρι με τη ζάχαρη και τον γλυκάνισο, σχηματίζοντας ένα χυλώδες μείγμα.

    4. Γεμίζουμε τη φόρμα και ψήνουμε στο 200°C, μέχρι να πάψει, εσωτερικά, να είναι υγρό.

    Καλή επιτυχία!