Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση

Γλυκιά και λαχταριστή, η σοκολάτα είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά στη ζαχαροπλαστική, που αποτελείται από κακάο, με τις πρώτες σοκολάτες να εντοπίζονται στα τέλη του 1600. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η σοκολάτα συνδυάζεται με πλήθος άλλων υλικών και δημιουργεί μια βελούδινη και άκρως γευστική τάρτα σοκολάτας;

tarta_sokolatas_2

Υλικά για τη βάση (σόρτμπρεντ):

  • 175 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Υλικά για τη γέμιση:

  • 4 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 3 κ.σ. κρύο νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 600 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. καφές εσπρέσσο
  • 50 γρ. κουβερτούρα

  • Εκτέλεση:

    1. Αναμειγνύουμε σε μπωλ το βούτυρο, το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη.

    2. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες, καλύπτοντας βάση και τοιχώματα. Ψήνουμε για 20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

    3. Μουσκεύουμε τη σκόνη ζελατίνας σε νερό. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τις 2 κουταλιές από το γάλα.

    4. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να πάρει μια βράση με τον καφέ και στη συνέχεια το αδειάζουμε στο μείγμα με τους κρόκους.

    5. Ζεσταίνουμε το μίγμα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας, ώσπου να αρχίσει να γίνεται παχύρευστο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τη ζελατίνη μέχρι να λιώσει και αμέσως μετά τη σοκολάτα.

    6. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε στην ψημένη τάρτα.

    7. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες .

    8. Σερβίρουμε με λίγη σαντιγύ και τριμμένη κουβερτούρα.

    Καλή επιτυχία!