Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images
Γλυκιά και λαχταριστή, η σοκολάτα είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά στη ζαχαροπλαστική, που αποτελείται από κακάο, με τις πρώτες σοκολάτες να εντοπίζονται στα τέλη του 1600. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η σοκολάτα συνδυάζεται με πλήθος άλλων υλικών και δημιουργεί μια βελούδινη και άκρως γευστική τάρτα σοκολάτας;

Υλικά για τη βάση (σόρτμπρεντ):
Υλικά για τη γέμιση:
Εκτέλεση:
1. Αναμειγνύουμε σε μπωλ το βούτυρο, το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη.
2. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες, καλύπτοντας βάση και τοιχώματα. Ψήνουμε για 20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
3. Μουσκεύουμε τη σκόνη ζελατίνας σε νερό. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τις 2 κουταλιές από το γάλα.
4. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να πάρει μια βράση με τον καφέ και στη συνέχεια το αδειάζουμε στο μείγμα με τους κρόκους.
5. Ζεσταίνουμε το μίγμα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας, ώσπου να αρχίσει να γίνεται παχύρευστο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τη ζελατίνη μέχρι να λιώσει και αμέσως μετά τη σοκολάτα.
6. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε στην ψημένη τάρτα.
7. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες .
8. Σερβίρουμε με λίγη σαντιγύ και τριμμένη κουβερτούρα.