Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Το newstrip.gr εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το μεταφραστικό γραφείο «Lexis» μέσω μιας σειράς βιβλιοκριτικών για μυθιστορήματα, λευκώματα και ιστορικές μελέτες για μικρούς και μεγάλους.

Νέο Δελχί, 2004: Μια Mercedes που τρέχει με υπερβολική ταχύτητα παρασύρει και σκοτώνει πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και μια έγκυο. Ο μεθυσμένος και συνάμα σοκαρισμένος οδηγός του οχήματος οδηγείται στη φυλακή, όπου και βασανίζεται, ώσπου μια μέρα αποφυλακίζεται με… «τιμές» γιατί είναι άνθρωπος της οικογένειας Ουαντία.

Εμπλέκοντας στο πολυμορφικό μυθιστόρημά της την προοπτική της σύγχρονης Ινδίας, η Kapoor χτίζει μια ιστορία διαφθοράς, πλούτου και βίας, όπου κάποιοι αγαπούν, άλλοι μισούν και ακόμη περισσότεροι φοβούνται την οικογένεια Ουαντία.

Ο αναγνώστης διασχίζει τους δρόμους των πλουσιοπάροχων κτημάτων των Ουαντία, βρίσκεται μπροστά στα ξέφρενα πάρτι και τις απάνθρωπες επιχειρηματικές συμφωνίες, ενώ γίνεται μάρτυρας της πολιτικής επιρροής που επηρεάζει βαθιά τρεις χαρακτήρες: τον φτωχό και άγρυπνο υπηρέτη, Ατζέι, τον φιλόδοξο μα κακομαθημένο Σάνι που ονειρεύεται να ξεπεράσει τον πατέρα του με οποιοδήποτε κόστος και τη δημοσιογράφο Νέντα, που μετακινείται μεταξύ της απώλειας, της λαχτάρας και της ηδονής.

Η αλληλεπίδραση των κοινωνικών τάξεων στην ινδική κοινωνία είναι αυτή που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος αιχμαλωτίζεται από την ντικενσιανή υφή του Ατζέι, ο οποίος πουλήθηκε από τη μητέρα του στους Ουαντία, καταλήγοντας να αναλαμβάνει αρκετές και διαφορετικές ευθύνες, με μια από αυτές να τον καθιστά εξιλαστήριο θύμα.

Αν και έχει χαρακτηριστεί ως ένα αστυνομικό θρίλερ, η «Εποχή του Κακού», το πρώτο μέρος της τριλογίας, αποτελεί μια ινδική μεταφορά του «Νονού», μια ιστορία εξουσίας, εκδίκησης και μυστικών, που δένουν βασανιστικά και με απρόβλεπτο τρόπο τους χαρακτήρες.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ