Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images
Μερικές από αυτές τις επιρροές είναι:
Η γραβάτα

Το διάσημο αυτό αξεσουάρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαν ένα είδος φουλαριού στην αρχαία Ρώμη, όπου οι δημόσιοι ομιλητές το χρησιμοποιούσαν για να καλύπτουν τον λαιμό τους με ένα κομμάτι ύφασμα για προστασία, ενώ την ίδια εποχή οι στρατιώτες φορούσαν με παρόμοιο τρόπο τέτοιου είδους υφάσματα.
Η ετυμολογία της λέξης γραβάτα στα αγγλικά προέρχεται από τη γαλλική λέξη cravate, που παραπέμπει στη λέξη Κροάτης, καθώς οι Κροάτες ήταν αυτοί που διέδωσαν, τον 17ο αιώνα, τη μόδα του δεμένου γύρω από το λαιμό μαντηλιού.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τους New York Times, κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου (1618-1648), οι Κροάτες μισθοφόροι έδεναν σφιχτά γύρω από τον λαιμό τους κασκόλ, τόσο που συχνά λιποθυμούσαν κατά τη μάχη, ενώ οι Γάλλοι τα έδεναν πιο χαλαρά, δημιουργώντας ένα στιλ που έγινε γνωστό αρχικά ως La Croate και αργότερα La Cravate, ένα στιλ που, όπως πιστεύεται, εντυπωσίασε ακόμη και τον Λουδοβίκο τον 14ο.
Ο Γάλλος μονάρχης, μάλιστα, καθιέρωσε τη γραβάτα και ίδρυσε το σύνταγμα των Royal Cravattes, με τη γραβάτα σταδιακά να φτιάχνεται από διάφορα υφάσματα και σε διάφορα χρώματα και σχέδια.
Η Μπαλακλάβα

Παρά τη πολυσήμαντη σημασία του Κριμαϊκού Πολέμου για τα χρόνια που ακολούθησαν τη λήξη του και την πληθώρα στρατιωτικών λαθών που έγιναν, ο Κριμαϊκός Πόλεμος επηρέασε και τον ενδυματολογικό χώρο όχι μόνο με την κουκούλα προσώπου γνωστή κι ως μπαλακλάβα, αλλά και τα διάσημα μανίκια ρεγκλάν.
Η μπαλακλάβα μπορεί στα ελληνικά να μην είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται τόσο συχνά, αλλά σε άλλες γλώσσες, όπως είναι η αγγλική, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να υφίσταται για την περιγραφή της πλεκτής κουκούλας με σχισμές για τα μάτια και τη μύτη.
Ο όρος θεωρείται πως εισήχθηκε για πρώτη φορά από τους Βρετανούς στρατιώτες, οι οποίοι μη διαθέτοντας τον κατάλληλο χειμερινό ρουχισμό πάγωναν απ’ το κρύο στην περιοχή της πόλης Μπαλακλάβα στην Κριμαία, όπου έγινε και η ομώνυμη μάχη κατά τη διάρκεια του πολέμου, με την αποτυχημένη επέμβαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας.
Το Ρεγκλάν

Τα μανίκια ρεγκλάν είναι ένα άλλο παράδειγμα που έχει τις ρίζες του στον Κριμαϊκό Πόλεμο, καθώς ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στην Κριμαία, Φιτζρόι Σόμερσετ, πρώτος βαρόνος Ρεγκλάν ή Ράγκλαν, φορούσε ένα παλτό όπου το κάθε μανίκι ενωνόταν από το λαιμό προς τη μασχάλη διαγώνια και το οποίο φορούσε, μιας και ήθελε να κρύβει την απουσία του δεξιού χεριού του, που είχε χάσει στη μάχη του Βατερλό.
Το Κάρντιγκαν

Μέχρι και σήμερα τα πλεκτά ζακετάκια με τα κουμπιά με την ονομασία κάρντιγκαν μπορεί να είναι ένα ευπώλητο και πολυφορεμένο ένδυμα αλλά λίγοι γνωρίζουν πως το όνομά του οφείλεται στον Άγγλο Στρατηγό Τζέιμς Μπάρντνελ, Λόρδο του Κάρντιγκαν.
Ο Μπάρντνελ ήταν γνωστός για τη ροπή του προς την καλοπέραση και συνήθιζε κάτω από τη στολή του να φορά τέτοιου είδους πουλόβερ – ζακέτες, όταν έκανε κρύο, ενώ ξόδεψε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για να ντύσει όλους τους στρατιώτες του, καθιστώντας το ομώνυμο ρούχο διαχρονικό στην ιστορία της μόδας.
Το Χακί

Το χρώμα χακί αποτελεί μια ιδιαίτερη και χαρακτηριστική περίπτωση της συμβολής του στρατού στη μόδα, με τα χακί ρούχα να αποτελούν για πολλά χρόνια την καθημερινή ενδυμασία των Ινδών.
Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, ο βρετανικός στρατός φημιζόταν για την κόκκινη στολή που φορούσαν οι στρατιώτες, η οποία, παρά την αρχική της επίδραση στους αντιπάλους τους, κατέληξε να εκθέτει τα στρατεύματα, ιδιαίτερα όταν βρίσκονταν σε δάση ή σε ελώδεις τοποθεσίες.
Έτσι, ο Βρετανός στρατιωτικός αξιωματικός Χάρι Λούμσντεν αποφάσισε να φτιάξει στολές επηρεασμένες από την ενδυμασία των Ινδών και κατ' αυτόν τον τρόπο τα δερμάτινα στρατιωτικά ενδύματα βάφτηκαν με ένα τοπικό φυτό, το μαζάρ, και χυμό μούρων, δίνοντας έναν κιτρινωπό τόνο, με τη μίξη των δυο χρωμάτων να μένει γνωστή ως χακί, από την περσική λέξη khak που σημαίνει χώμα.