Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images
Ο Μορίς (Morris), κατά κόσμον Maurice de Bevere, γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1923 στο Κορτράικ του Βελγίου και ξεκίνησε να σχεδιάζει στο στούντιο Compagnie Belge d'Actualités (CBA), ένα μικρό στούντιο, όπου γνώρισε τον Πεγιό και τον Αντρέ Φρανκίν.
Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το στούντιο έκλεισε και ο Μορίς δούλεψε για την εφημερίδα «Het Laatste Nieuws» και το εβδομαδιαίο περιοδικό «Le Moustique», που εκδίδονταν από τον Ζαν Ντιπουί, για το οποίο σχεδίασε περισσότερα από διακόσια πενήντα εξώφυλλα και αμέτρητα σκίτσα, κατά βάση καρικατούρες κινηματογραφικών αστέρων.

Στις 7 Δεκεμβρίου 1946, ο Μορίς δημιούργησε τον Λούκυ Λουκ για το περιοδικό «Spirou», περιοδικό κόμικς που εξέδιδε επίσης ο Ντιπουί. Ο Λούκυ Λουκ, ένας μοναχικός καουμπόι που ταξιδεύει στην Άγρια Δύση βοηθώντας όσους είναι σε ανάγκη, μαζί με το πιστό του άλογο, τον Ντόλη, έγινε αμέσως αγαπημένο ανάγνωσμα μικρών και μεγάλων.
Πολύ σύντομα, ο Μορίς καταξιώθηκε ως ένας από τους κεντρικούς καλλιτέχνες του περιοδικού και ένας από τη «Συμμορία των 4», μαζί με τους Ζιζέ, Αντρέ Φρανκίν και Βιλ. Παρόλα αυτά, ο Μορίς αν και δεν εργαζόταν στο σπίτι του Ζιζέ αντίθετα με τους άλλους δυο, έγιναν καλοί φίλοι, διεγείροντας καλλιτεχνικά ο ένας τον άλλο.

Μάλιστα, όλοι μαζί εδραίωσαν τη σχολή Marcinelle, το τυπικό στυλ των κόμικ του Spirou, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την καθαρή γραμμή που χρησιμοποιούνταν από τους καλλιτέχνες που σχετίζονταν με τον Ερζέ.
Τo 1948, μαζί με τον Ζιζέ και τον Φρανκίν, ο Μορίς ταξίδεψε στις ΗΠΑ, προκειμένου να γνωρίσουν τη χώρα, να δουν τι απέμεινε από την Άγρια Δύση και να συναντήσουν Αμερικανούς καλλιτέχνες. Ο Μορίς έμεινε περισσότερο από τους τρεις και επέστρεψε μετά από έξι χρόνια, ενώ στο μεταξύ εργάστηκε στο περιοδικό «MAD».

Παράλληλα, γνώρισε τον Ρενέ Γκοσινί, Γάλλο καλλιτέχνη κόμικ και συγγραφέα, με τον οποίο συνδημιούργησαν, από το 1955 ως το 1977, τις ιστορίες του Λούκυ Λουκ. Τα χρόνια όπου έζησε στις ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για τον Μορίς, γιατί κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία και πληροφορίες απαραίτητα για το μετέπειτα έργο του, αλλά και για την εξοικείωσή του με τις Χολιγουντιανές ταινίες της εποχής.

Έτσι, εισήγαγε στα επόμενα χρόνια πολλές κινηματογραφικές τεχνικές στις ιστορίες του, με το στυλ του Ουώλτ Ντίσνεϋ να τον επηρεάζει αρκετά, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις πρώτες ιστορίες του Λούκυ Λουκ, όπου χρησιμοποιούσε πολλές καμπύλες γραμμές. Πολλοί ήρωες του είναι βασισμένοι σε διάσημους Αμερικάνους ηθοποιούς όπως: οι Τζακ Πάλανς, Γκάρι Κούπερ, Β.Σ. Φιλντς και Ουίλιαμ Χαρτ, ενώ δεν λείπουν και οι Ευρωπαίοι, όπως ο Λουί ντε Φινές.

Οι πρώτες τριάντα μία περιπέτειες του Λούκυ Λουκ εκδόθηκαν από τον οίκο Ντιπουί, αλλά, στα τέλη 1960, ο Μορίς αποχώρησε από το περιοδικό «Spirou» για τις εκδόσεις «Dargaud» και το «Pilot», το περιοδικό που δημιουργήθηκε από το φίλο του, Γκοσινί.
Ο Μορίς πέθανε το 2001, έπειτα από ένα τυχαίο πέσιμο.