Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images

Το μουσείο είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας και της αγάπης του Θεόδωρου Κοκκινίδη για τις Τέχνες και τα κέρινα ομοιώματα, έχοντας, μάλιστα, φιλοτεχνήσει το πρώτο του έργο, τον Μάικλ Τζάκσον, σε ηλικία μόλις 16 ετών. Όπως έχει, άλλωστε, αποκαλύψει παλαιότερα ο ίδιος, ερέθισμα να ασχοληθεί με την γλυπτική και τα κέρινα ομοιώματα ήταν κάποιες φωτογραφίες από φημισμένα μουσεία του εξωτερικού, που έπεσαν στα χέρια του, όταν ήταν μικρός.


Στο μουσείο εκτίθενται συνολικά 39 ομοιώματα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν ελληνικές προσωπικότητες από το χώρο της ιστορίας, της πολιτικής, της τέχνης, των γραμμάτων και του αθλητισμού. Βέβαια, μεταξύ των άκρως «ζωντανών» έργων, οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν και να φωτογραφηθούν με την Γουΐτνευ Χιούστον, τον Ντάνιελ Κρεγκ, τον Έλβις Πρίσλεϋ, τον Μάικλ Τζάκσον, τον Τζόνι Ντεπ, την Τζένιφερ Λόπεζ, την Πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον Τομ Χανκς, τον Τομ Κρουζ, τη Μαντόνα και την Αντζελίνα Τζολί.
Ακόμη, από το 2020, προστέθηκαν στη συλλογή κορυφαίες μορφές της Ελληνικής Επανάστασης, με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τη Μαντώ Μαυρογένους, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα να μας ταξιδεύουν σε εποχές που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Η έκθεση των κέρινων ομοιωμάτων διαρθρώνεται σε τρεις διακριτές και καλαίσθητες αίθουσες, που κάθε χώρος συνάδει με τα ομοιώματα που παρουσιάζονται. Έτσι, αρχικά θα δείτε, μεταξύ άλλων, τον Μίμη Πλέσσα καθισμένο στο πιάνο του και τη Ζωζώ Σαπουτζάκη να τραγουδάει, τον Αριστοτέλη Ωνάση στο γραφείο του και δίπλα τη Μαρία Κάλλας και τις αιώνιες «αντίζηλες» Τζένη Καρέζη και Αλίκη Βουγιουκλάκη μαζί.

Στη συνέχεια, στην επόμενη αίθουσα, θα αντικρίσετε μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής από το εξωτερικό, ενώ στην τρίτη και τελευταία αίθουσα θα δείτε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, τον Γιάννη Τσαρούχη, τους λογοτέχνες Κωνσταντίνο Καβάφη και Οδυσσέα Ελύτη και τους πολιτικούς αντιπάλους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.


Όλα τα έργα συνοδεύονται από πληροφορίες για τη ζωή των προσωπικοτήτων που εικονίζουν, ενώ, παράλληλα υπάρχει και ένας μικρός χώρος, που ο επισκέπτης μπορεί να δει και να ενημερωθεί για τη διαδικασία φιλοτέχνησης ενός κέρινου ομοιώματος.
Info:
Διεύθυνση: Κηπιά, Καβάλα
Τηλέφωνο: 6937 803780, 6976 519429