Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


H Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς που έγραψαν ιστορία στο μεταπολεμικό Χόλυγουντ.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1932 στο Λονδίνο από Αμερικανούς γονείς. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον χορό και σε ηλικία 10 ετών έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, ενώ ως το 1959 είχε προταθεί τρεις φορές για Όσκαρ.

 curie_2

Κέρδισε δύο Όσκαρ για τις ταινίες Butterfiled 8 και Who’s Afraid of Virginia Woolf?, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστή με την ταινία Cleopatra. Πρωταγωνίστησε συνολικά σε περισσότερες από 70 ταινίες και σειρές, μερικές από τις οποίες είναι οι: The Taming of the Shrew, Reflections in a Golden Eye, The Comedians, Boom, Secret Ceremony, Night Watch, The Mirror Crack'd κ.ά..

.

Η Τέιλορ άφησε την τελευταία της πνοή στις 23 Μαρτίου 2011, σε ηλικία 79 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας.

 curie_2

Το μεταφραστικό γραφείο «Lexis» μας παρουσιάζει την Ελίζαμπεθ Τέιλορ μέσα από πέντε στιγμές της:

1. Παντρεύτηκε οκτώ φορές, τις δυο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, ενώ είχε πει πως αν δεν είχε πεθάνει, θα τον ξαναπαντρευόταν.

2. Είχε την πιο ακριβή συλλογή κοσμημάτων, η οποία περιελάμβανε σκουλαρίκια, περιδέραια, καρφίτσες και βραχιόλια.

3. Ήταν η πρώτη διασημότητα που δημιούργησε το δικό της άρωμα. Τα συνολικά κέρδη από τις πωλήσεις ξεπερνούσαν το ένα δισεκατομμύριο παγκοσμίως.

4. Αγωνίστηκε για την έρευνα για το HIV/AIDS, με χρήματα από την πώληση των κοσμημάτων της να πηγαίνουν για τον σκοπό αυτό.

5. Είχε νοσηλευθεί τουλάχιστον εβδομήντα φορές, καθώς αντιμετώπιζε διάφορα ιατρικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων σκολίωση, φλεβίτιδα, ισχιαλγία, καρκίνο του δέρματος κά..