Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση
thess _moyseia_2

Υλικά για τις ταχινόπιτες:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 400 γρ. ταχίνι
  • 150 γρ. καρύδι τριμμένο
  • 1 1/2 κ.σ. κανέλα
  • 1 - 1 1/2 φλ. λευκή ζάχαρη
  • 5 - 6 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

    Εκτέλεση:

    1. Τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.

    2. Σε μπωλ πρεσθέτουμε το ταχίνι, το τριμμένο καρύδι, την κανέλα, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι.

    3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και, αν είναι πολύ σφικτό το μείγμα, προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα χυμού πορτοκάλι.

    4. Απλώνουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στα φύλλα σφολιάτας και στη συνέχεια τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια πάχους 5 εκ..

    5. Τοπουθετούμε τα ρολά ταχινόπιτας στις λαμαρίνες και ψήνουμε στους 180°C για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να πάρει η σφολιάτα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

    Καλή επιτυχία!