taxinopites_1

CookingTrip: Αφράτες ταχινόπιτες με σφολιάτα

Ταξίδι στη γεύση
Φαγητά

Υλικά για τις ταχινόπιτες:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 400 γρ. ταχίνι
  • 150 γρ. καρύδι τριμμένο
  • 1 1/2 κ.σ. κανέλα
  • 1 - 1 1/2 φλ. λευκή ζάχαρη
  • 5 - 6 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

    Εκτέλεση:

    1. Τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.

    2. Σε μπωλ προσθέτουμε το ταχίνι, το τριμμένο καρύδι, την κανέλα, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι.

    3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και, αν είναι πολύ σφικτό το μείγμα, προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα χυμού πορτοκάλι.

    4. Απλώνουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στα φύλλα σφολιάτας και στη συνέχεια τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια πάχους 5 εκ..

    5. Τοποθετούμε τα ρολά ταχινόπιτας στις λαμαρίνες και ψήνουμε στους 180°C για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να πάρει η σφολιάτα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

    Καλή επιτυχία!