Αφράτο σταφιδόψωμο για μικρούς και μεγάλους

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τα πιο αφράτα σταφιδόψωμα, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

🍴 1 φλ. ελαιόλαδο/βούτυρο

🍴 1 φλ. χυμός πορτοκάλι

🍴 1 φλ. χλιαρό νερό

🍴 1 1/2 φλ. ζάχαρη

🍴 1 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο αλεύρι όσο πάρει

🍴 1 κ.γλ. μπέικιν

🍴 200 γρ. σταφίδες

🍴 1 κ.γλ.γαρύφαλλο

🍴 1 κ.γλ. κανέλα

🍴 1 κ.γλ. σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι.

2. Ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο/βούτυρο και τον μισό διάλυμα της σόδας με τον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, καρύδι, αλεύρι, μπέικιν, σταφίδες, γαρύφαλο και κανέλα).

3. Ψήνουμε στους 175°C μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη και να ψηθούν τα σταφιδόψωμα.