
Αφράτο σταφιδόψωμο για μικρούς και μεγάλους
- newstrip.gr - 23 Νοεμβρίου 2020
Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τα πιο αφράτα σταφιδόψωμα, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
🍴 1 φλ. ελαιόλαδο/βούτυρο
🍴 1 φλ. χυμός πορτοκάλι
🍴 1 φλ. χλιαρό νερό
🍴 1 1/2 φλ. ζάχαρη
🍴 1 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο αλεύρι όσο πάρει
🍴 1 κ.γλ. μπέικιν
🍴 200 γρ. σταφίδες
🍴 1 κ.γλ.γαρύφαλλο
🍴 1 κ.γλ. κανέλα
🍴 1 κ.γλ. σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι.
2. Ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο/βούτυρο και τον μισό διάλυμα της σόδας με τον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, καρύδι, αλεύρι, μπέικιν, σταφίδες, γαρύφαλο και κανέλα).
3. Ψήνουμε στους 175°C μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη και να ψηθούν τα σταφιδόψωμα.