Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images
Υλικά για το cheesecake:
✓ 250 γρ. μπισκότα
✓ 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
✓ 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
✓ 50 γρ. ζάχαρη
✓ 40 γρ. ζάχαρη άχνη
✓ 500 γρ. τυρί κρέμα
✓ χυμό από ένα λεμόνι
✓ 1 βανιλίνη
Εκτέλεση:
1. Στο μίξερ, αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το βούτυρο.
2. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια «βρεγμένη» παρασκευή και στρώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση.
3. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι ή ποτήρι, για να κολλήσει καλά το μπισκότο στη βάση.
4. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
5. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ το τυρί κρέμα, τα δυο είδη ζάχαρης, τον χυμό λεμονιού και τη βανιλίνη, μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
6. Σε μπωλ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού κρέμας, μέχρι να αφρατέψει.
7. Ανακατεύουμε καλά μια σπάτουλα και αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο.
8. Ισιώνουμε απαλά την επιφάνεια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Tip!: Μπορούμε να γαρνίρουμε με σάλτσα βύσσινο, κρέμα λεμόνι, κρέμα σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα.