Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση

Ο Ιούλιος τελειώνει, η ζέστη είναι στα ύψη και θες κάτι δροσιστικό να φας; Φτιάξε το απόλυτο semifreddo σοκολάτας και απόλαυσε τη βελούδινη υφή και την τέλεια γεύση του!

semifreddo_2

Υλικά για το semifreddo:

  • 160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κάψουλες βανίλιας ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 280 γρ. τυρί κρέμα
  • 180 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 50 γρ. λιωμενη κουβερτούρα bitter
  • 50 γρ. λιωμενη λευκή κουβερτούρα

  • Εκτέλεση:

    1. Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και σε κρόκους και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

    2. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και ομογενοποιηθεί το μείγμα, αδειάζουμε σε μπωλ.

    3. Στον ίδιο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το κακάο, το τυρί κρέμα και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα μια σφιχτή κρέμα.

    4. Στη συνέχεια, βάζουμε στον κάδο τμηματικά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    5. Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10 x 30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

    6. Σερβίρουμε με τις κουβερτούρες, τις οποίες έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

    Καλή επιτυχία!