Δροσιστική λεμονόπιτα με μαρέγκα

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την πιο δροσιστική λεμονόπιτα, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

🍴 175 γρ. γλυκιά ζύμη τάρτας

🍴 25 γρ. κορν φλάουρ

🍴 100 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη

🍴 150 γρ. νερό

🍴 ξύσμα από 2 λεμόνια

🍴 χυμό από ένα λεμόνι

🍴 25 γρ. βούτυρο

🍴 2 κρόκους

🍴 3 ασπράδια & 175 γρ. ζάχαρη άχνη [μαρέγκα]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε φόρμα για τάρτες 20 εκ.. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, την ψήνουμε με βάρος στον φούρνο στους 200°C βαθμούς για 15 λεπτά, το αφαιρούμε και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.

2. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε το νερό, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Βάζουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να γίνει λεία. Την αποσύρουμε και αναμειγνύουμε το βούτυρο. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο.

3. Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους. Προσθέτουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα και βάζουμε πάλι το μίγμα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να δέσει περισσότερο, και την ρίχνουμε στην τάρτα. Την βάζουμε πάλι στον φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

4. Χτυπάμε τα ασπράδια, ώσπου να πήξουν. Ρίχνουμε 1 κουταλιά από τη ζάχαρη άχνη και έπειτα αναμειγνύουμε και την υπόλοιπη. Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από τη γέμιση και βάζουμε την πίτα στους 200°C για 10 λεπτά στον φούρνο, ώσπου να χρυσίσει.