
Δροσιστική λεμονόπιτα με μαρέγκα
- newstrip.gr - 10 Σεπτεμβρίου 2020
ΥΛΙΚΑ:
🍴 175 γρ. γλυκιά ζύμη τάρτας
🍴 25 γρ. κορν φλάουρ
🍴 100 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη
🍴 150 γρ. νερό
🍴 ξύσμα από 2 λεμόνια
🍴 χυμό από ένα λεμόνι
🍴 25 γρ. βούτυρο
🍴 2 κρόκους
🍴 3 ασπράδια & 175 γρ. ζάχαρη άχνη [μαρέγκα]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε φόρμα για τάρτες 20 εκ.. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, την ψήνουμε με βάρος στον φούρνο στους 200°C βαθμούς για 15 λεπτά, το αφαιρούμε και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.
2. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε το νερό, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Βάζουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να γίνει λεία. Την αποσύρουμε και αναμειγνύουμε το βούτυρο. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο.
3. Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους. Προσθέτουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα και βάζουμε πάλι το μίγμα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να δέσει περισσότερο, και την ρίχνουμε στην τάρτα. Την βάζουμε πάλι στον φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
4. Χτυπάμε τα ασπράδια, ώσπου να πήξουν. Ρίχνουμε 1 κουταλιά από τη ζάχαρη άχνη και έπειτα αναμειγνύουμε και την υπόλοιπη. Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από τη γέμιση και βάζουμε την πίτα στους 200°C για 10 λεπτά στον φούρνο, ώσπου να χρυσίσει.