
Γαλοπούλα στη γάστρα με κυδώνια και πορτοκάλι
- newstrip.gr - 29 Δεκεμβρίου 2024
*Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες *Μερίδες: 6 (ανάλογα το μέγεθος του πουλερικού)
ΥΛΙΚΑ:
🍴μπούτια γαλοπούλας (ανάλογα με το μέγεθος της γάστρας)
🍴2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
🍴1 φλ. χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι
🍴2/3 φλ. ελαιόλαδο
🍴2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες λεπτές
🍴1 κ.σ. μέλι
🍴λίγο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο ή ρίγανη
🍴αλάτι/καρίνο
🍴3 κυδώνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
2.Στύβουμε ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι (ή περισσότερα εάν δεν βγάλουν την απαιτούμενη ποσότητα χυμών) και ανακατεύουμε με το μέλι και τη μουστάρδα.
3. Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια της γαλοπούλας, μπήγουμε το σκόρδο σε διάφορα σημεία και τα αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας και του μελιού.
4. Προσθέτουμε τα κυδώνια, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο ή ρίγανη
5. Σκεπάζουμε τη γάστρα ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 - 200ο βαθμούς για 2 περίπου ώρες.