
Γαλλική πατατόπιτα με ζαμπόν και τυριά
- newstrip.gr - 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΥΛΙΚΑ:
🍴 600 γρ. πατάτες
🍴 3 φέτες ζαμπόν
🍴 3 φέτες μπέικον
🍴 150 γρ. μιξ τριμμένων τυριών
🍴 2 αυγά
🍴 100 ml κρέμα γάλακτος
🍴 1 κ.σ. μπέικιν
🍴 6 κ.σ. βούτυρο (2 κ.σ. για άλειμμα του ταψιού)
🍴 100 γρ. αλεύρι
🍴 αλάτι/πιπέρι
🍴 θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ , το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν θα έχει σβόλους.
3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες, τις οποίες τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.
4. Τις προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως, ενώ ανακατεύουμε στο μίγμα και τα αλλαντικά και το μιξ τριμμένων τυριών.
5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά το ταψί (στρόγγυλο ή ορθογώνιο) και ρίχνουμε τη ζύμη.
6. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.