Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση

Εύκολη και γρήγορη χωρίς φύλλο, μια από τις πιο γευστικές πατατόπιτες με αλλαντικά, τυριά και κρέμα γάλακτος για ένα πλούσιο και κρεμώδες πιάτο γαλλικού τύπου.

Υλικά για την πατατόπιτα:

✓ 600 γρ. πατάτες

✓ 3 φέτες ζαμπόν

✓ 3 φέτες μπέικον

✓ 150 γρ. μιξ τριμμένων τυριών

✓ 2 αυγά

✓ 100 ml κρέμα γάλακτος

✓ 1 κ.σ. μπέικιν

✓ 6 κ.σ. βούτυρο (2 κ.σ. για άλειμμα του ταψιού)

✓ 100 γρ. αλεύρι

✓ αλάτι/πιπέρι

✓ θυμάρι


Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.

2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ , το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν θα έχει σβόλους.

3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες, τις οποίες τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.

4. Τις προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως, ενώ ανακατεύουμε στο μίγμα και τα αλλαντικά και το μιξ τριμμένων τυριών.

5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά το ταψί (στρόγγυλο ή ορθογώνιο) και ρίχνουμε τη ζύμη.

6. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!