
Γιορτινή σιροπιαστή καρυδόπιτα
- newstrip.gr - 23 Δεκεμβρίου 2021
Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την πιο σιροπιαστή καρυδόπιτα, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
🍴 10 αυγά
🍴
🍴2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
🍴1 ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
🍴1 ½ φλ. ζάχαρη
🍴1 κ.γλ. μπέικιν
🍴1 κ.σ. κανέλα
🍴1/2 κ.γλ. γαρίφαλο2 βανιλίνες
🍴 2 φλ. ζάχαρη & 2 ½φλ. νερό (για το σιρόπι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους και σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
2. Ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις βανιλίνες.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε σταδιακά μαζί με τα παραπάνω στερεά υλικά στο μπολ με τους κρόκους και τη ζάχαρη.
4. Βουτυρώνουμε το ταψί και το αλευρώνουμε με φρυγανιά.
5. Ψήνουμε στους 175°C για 30 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε, μέχρι να δούμε, ότι έχει ψηθεί.
Tip: Σερβίρεται με σαντιγί ή με μια μπάλα παγωτού και φλούδες σοκολάτας.