
Γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού
- newstrip.gr - 31 Δεκεμβρίου 2023
ΥΛΙΚΑ:
🍴 3 πορτοκάλια
🍴 κρυσταλλική ζάχαρη
🍴ζάχαρη λευκής λείανσης (για επικάλυψη)
🍴100γρ. μαύρη σοκολάτας χοντροκομμένη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κόβουμε τον φλοιό των πορτοκαλιών κατά μήκος σε λωρίδες 1 εκ..
2. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που τις καλύπτει, βράζουμε τις φλούδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίζουμε, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βρασμού με φρέσκο νερό και ξαναστραγγίζουμε.
3. Ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με 2 φλιτζάνια νερό, προσθέτουμε τις λωρίδες των πορτοκαλιών και βράζουμε μέτρια προς δυνατά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 35 με 40 λεπτά., ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι λωρίδες του φλοιού των πορτοκαλιών να γίνουν ελαφρά διάφανες και το σιρόπι να πήξει.
5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 5 λεπτά.
6. Πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας τοποθετούμε μια σχάρα και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε εκεί τις λωρίδες των πορτοκαλιών, τη μια δίπλα στην άλλη.
7. Τις αφήνουμε 12-24 ώρες μέχρι το περίσσιο σιρόπι να στραγγίσει και οι λωρίδες να στεγνώσουν ελαφρά.
8. Τοποθετούμε τη ζάχαρη λευκής λείανσης σε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγες-λίγες τις λωρίδες μέχρι να επικαλυφτούν καλά και να μην κολλούν πλέον.
Tip: Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι η σοκολάτα να γίνει λεία. Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βυθίζουμε μέχρι τη μέση κάθε λωρίδα πορτοκαλιού στη λιωμένη σοκολάτα και την ακουμπούμε στη λαδόκολλα. Ψύχουμε τις λωρίδες για 20 λεπτά.