
Κοκκινιστή σούπα Μπορς
- newstrip.gr - 26 Ιανουαρίου 2025
*Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά *Μερίδες: 8
ΥΛΙΚΑ:
🍴 3 μεγάλα παντζάρια (σε κυβάκια)
🍴2 φύλλα δάφνης
🍴 3 πατάτες (σε κυβάκια)
🍴2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
🍴2 καρότα (ψιλοκομμένα)
🍴 50 γρ. πελτέ ντομάτας
🍴 300 γρ. κόκκινο λάχανο (κομμένο σε φέτες)
🍴 200 γρ. λευκά μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
🍴2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
🍴αλάτι/πιπέρι/μπούκοβο
🍴2 ml ζωμός λαχανικών ή βοδινός
🍴150 γρ. κρέμα γάλακτος (ή smetana)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράζουμε ξεχωριστά τα παντζάρια, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
2. Σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις πατάτες για 2-3 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το κόκκινο λάχανο, τα μανιτάρια και τα παντζάρια και αφήνουμε άλλα 3-4 λεπτά να «μαραθούν» κι αυτά.
3. Προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
4. Μόλις ετοιμαστεί η σούπα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη σερβίρουμε ζεστή. Εναλλακτικά, παραλείπουμε την κρέμα γάλακτος και, όπως είναι καυτή η σούπα στο πιάτο, βάζουμε 1 κ.σ. smetana.