Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images

Υλικά για τα μελομακάρονα:
Υλικά για το σιρόπι:
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
2. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακιά ζυμή.
4. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μακρόστενο οβάλ σχήμα.
5. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταξί και τα ψύνουμε στους 180°C για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
7. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βουτάμε τα καυτά μελομακάρονα μέσα.
8. Τα σουρώνουμε και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδι.