Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση
karydopita_1

Υλικά για τα μελομακάρονα:

  • 1 1/2 φλ. λάδι
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Υλικά για το σιρόπι:

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ.μέλι

  • Εκτέλεση:

    1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 5 λεπτά.

    2. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

    3. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακιά ζυμή.

    4. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μακρόστενο οβάλ σχήμα.

    5. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταξί και τα ψύνουμε στους 180°C για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

    6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

    7. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βουτάμε τα καυτά μελομακάρονα μέσα.

    8. Τα σουρώνουμε και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδι.

    Καλή επιτυχία!