Μελωμένες σουπιές στιφάδο

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις πιο μελωμένες σουπιές στιφάδο, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

 🍴1,5 κιλό κιλό σουπιές

 🍴 8 κρεμμύδια

 🍴 2 σκελίδες σκόρδο

 🍴 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

 🍴 3 κ.γλ. πελτέ ντομάτας

 🍴 200 γρ. τριμμένη ντομάτα

 🍴 4 φύλλα δάφνης

 🍴 300 γρ. ελαιόλαδο

 🍴 κόκκους μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε καλά τις σουπιές, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά που θα βγάλουν.

2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.

3. Προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, τις σουπιές και τον πελτέ, τον οποίον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.

4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και λίγο νερό.

5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.