Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση

Πλούσιες σε πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12, οι σουπιές αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά, ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας, αντικαθιστώντας επάξια το κρέας.

Υλικά για τις σουπιές στιφάδο:

✓ 1,5 κιλό κιλό σουπιές

✓ 8 κρεμμύδια

✓ 2 σκελίδες σκόρδο

✓ 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

✓ 3 κ.γλ. πελτέ ντομάτας

✓ 200 γρ. τριμμένη ντομάτα

✓ 4 φύλλα δάφνης

✓ 300 γρ. ελαιόλαδο

✓ κόκκους μπαχάρι


Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε καλά τις σουπιές, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά που θα βγάλουν.

2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.

3. Προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, τις σουπιές και τον πελτέ, τον οποίον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.

4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και λίγο νερό.

5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

Καλή επιτυχία!