Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Ταξίδι στη γεύση

Πλούσιες σε πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12, οι σουπιές αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά, ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας, αντικαθιστώντας επάξια το κρέας.

Υλικά για τις σουπιές στιφάδο:

✓ 1 κ. αλευρί γ.ο.χ.

✓ 6 αυγά

✓ 150 γρ. βούτυρο (φρέσκο ή φυτικό)

✓ 100 γρ. μαγιά

✓ 300 γρ. ζάχαρη

✓ 1 κ.γλ. μαστίχα

✓ 1 φλ. γάλα

✓ 1/2 κ.γλ. μαχλέπι και κακουλέ

✓ 1 πρ. αλάτι


Εκτέλεση:

1. Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομογενοποιημένος χυλός.

2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.

3. Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαστίχα, το μαχλέπι και το κακουλέ και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο που έχουμε λιώσει και το μίγμα της μαγιάς.

4. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες σε ζεστό σημείο για να διπλασιαστεί σε όγκο.

5. Πλάθουμε τα τσουρέκια σε πλεξούδες ή σε σαλιγκαράκια και αλείφουμε με διαλυμένο σε λίγο νερό κρόκο αυγού και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ .

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά .

Καλή επιτυχία!