Πικάντικο μοσχαράκι στον φούρνο

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το πιο νόστιμο και γιορτινό πικάντικο μοσχαράκι στον φούρνο, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

*Χρόνος μαγειρέματος:2 ώρες          *Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ:

 🍴2 κιλά μοσχαρίσια σπαλομίτα (όχι σε μερίδες)

 🍴4 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

 🍴50 ml ξηρό λευκό κρασί

 🍴100 ml κονιάκ

 🍴 4κ .σ. βούτυρο

 🍴2κ.σ. καρίνο/αλάτι

 🍴λίγο θυμάρι

 🍴ψιλοκομμένος μαϊντανός

 🍴250γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα, το τοποθετούμε σε μπολ, το περιχύνουμε με το κονιάκ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε έως και 6 ώρες να μαριναριστεί.

2.Αφού βγάλουμε το κρέας από τη μαρινάδα, που την κρατούμε, το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο και το θυμάρι σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μη μαυρίσει.

3.Σβήνουμε με τη μαρινάδα, που έχουμε κρατήσει, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

4.Σε πυρίμαχο σκεύος σκεπασμένο ή σε διπλή λαδόκολλα αλείφουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του το καρίνο και το αλάτι, σκεπάζουμε ή τυλίγουμε, ανάλογα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα ή και παραπάνω, ανάλογα με το βάρος του κρέατος.

5.Όταν ψηθεί το κρέας, αφαιρούμε όλα τα υγρά του, και το ξανατυλίγουμε στη λαδόκολλα ή σκεπασμένο στο σκεύος και το τοποθετούμε στον φούρνο που έχουμε πια κλείσει.

6.Στον ζωμό που τσιγαρίσαμε το κρέας, προσθέτουμε το λευκό κρασί και τον ζωμό που αφαιρέσαμε από το κρέας και σιγοβράζουμε, έως να μείνει η μισή ποσότητα των υγρών στην οποία, πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά.

7.Κόβουμε το κρέας σε φέτες της αρεσκείας μας που τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα μας, προσθέτουμε τηγανητές πατάτες ή πιλάφι ή πουρέ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.