Πλούσιο γαλατένιο tres leches

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το πιο γαλατένιο tres leches, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

*Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά     *Μερίδες: 10-12 (ανάλογα το μέγεθος των κομματιών)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

 🍴1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

 🍴6 γρ. βανιλίνη

 🍴125 γρ. βούτυρο

 🍴1 κ. γλ. κοφτό μπέικιν

 🍴1 πρ. αλάτι

 🍴¾ φλ. ζάχαρη

 🍴 ξύσμα πορτοκαλιού

 🍴5 αυγά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

 🍴1 κουτάκι ζαχαρούχο/p>

 🍴1 φλ. κρέμα γάλακτος

 🍴1 κουτάκι εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε τα αυγά.

2. Αμέσως μετά ρίχνουμε τη βανιλίνη και το ξύσμα και, αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

3. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς για 30 λεπτά.

4. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, ενώ είναι ζεστό, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε να κρυώσει.

5. Σε ένα μπολ, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος.

6. Μόλις ενωθούν τα υλικά, περιχύνουμε το κρύο παντεσπάνι μέχρι να ρουφήξει όλο το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

7. Σερβίρουμε με σαντιγί, φράουλες ή φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα.