Πολύχρωμα μακαρόν

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυθεντικά γαλλικά μακαρόν, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

 🍴 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

 🍴140 γρ. ζάχαρη άχνη

 🍴3 ασπράδια

 🍴70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 🍴2 βανιλίνες

 🍴 χρώμα ζαχαροπλαστικής

 🍴360 γρ. ζάχαρη άχνη, 230 γρ. βούτυρο, 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος (πλήρης) & 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (για τη γέμιση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα μέχρι να αφρατέψουν.

2. Σε μπολ αναμειγνύουμε την πούδρα αμυγδάλου, τις βανιλίνες και τη ζάχαρη άχνη. Μόλις χτυπηθεί η μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μπολ και ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.

3. Αφήνουμε για 40 - 45 λεπτά να στεγνώσουν σε στεγνό μέρος, χωρίς υγρασία.

4. Τα ψήνουμε στους 140ο C για 14 λεπτά. Μετά τα πρώτα 5 λεπτά ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο αέρας.

5. Αφαιρούμε μετά τα 14 λεπτά τα μακαρόν και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

6. Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες και τα χτυπάμε όλα μαζί σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.

7. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε στο κορνέ.

8. Στην πλευρά του macaron που ακουμπούσε στο ταψί, βάζουμε με το κορνέ λίγη γέμιση και το καπακώνουμε με το άλλο macaron.

Tip!: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και μέσα στη γέμιση.

Tip!: Για πιο έντονο χρώμα, προσθέτουμε λίγες παραπάνω σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής.