Τυρένια αλμυρή πατσαβουρόπιτα

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την πιο τυρένια πατσαβουρόπιτα, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

 🍴12 φύλλα κρούστας

 🍴350 γρ. τυρί

 🍴6 λουκάνικα Φραγκφούρτης

 🍴3 αυγά

 🍴 1 πράσινη πιπεριά

 🍴 1/2 φλ. γάλα

 🍴 250 γρ. βούτυρο, 1 φλ. γάλα & 2 αυγά (για την επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βράζουμε τα λουκάνικα για 10 λεπτά και τα κόβουμε σε ροδέλες. Θρυμματίζουμε το τυρί σε μεγάλα κομμάτια και κόβουμε σε κυβάκια την πιπεριά.

2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, μαζί με τα αυγά και το γάλα, σχηματίζοντας μια χυλώδη γέμιση.

3. Βουτυρώνουμε το ταψί και αρχίζουμε να στρώνουμε ένα - ένα τα φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε. Μόλις στρώσουμε και το έβδομο φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

4. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα του γάλακτος με το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά.

5. Ψήνουμε στους 190°C, μέχρι να δούμε πως η πίτα έχει χρυσίσει.