Βελούδινη τάρτα σοκολάτας

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την πιο βελούδινη τάρτα σοκολάτας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

 🍴 4 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

 🍴3 κ.σ. κρύο νερό

 🍴125 γρ. ζάχαρη

 🍴3 κρόκους αυγών

 🍴1 κ.σ. κορν φλάουρ

 🍴600 γρ. γάλα

 🍴2 κ.σ. καφές εσπρέσσο

 🍴50 γρ. κουβερτούρα

 🍴175 γρ. αλεύρι, 125 γρ. βούτυρο, 2 κ.σ. κακάο & 50 γρ. ζάχαρη (για τη βάση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αναμειγνύουμε σε μπωλ το βούτυρο, το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη.

2. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες, καλύπτοντας βάση και τοιχώματα. Ψήνουμε για 20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

3. Μουσκεύουμε τη σκόνη ζελατίνας σε νερό. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τις 2 κουταλιές από το γάλα.

4. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να πάρει μια βράση με τον καφέ και στη συνέχεια το αδειάζουμε στο μείγμα με τους κρόκους.

5. Ζεσταίνουμε το μίγμα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας, ώσπου να αρχίσει να γίνεται παχύρευστο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τη ζελατίνη μέχρι να λιώσει και αμέσως μετά τη σοκολάτα.

6. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε στην ψημένη τάρτα.

7. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες .

8. Σερβίρουμε με λίγη σαντιγί και τριμμένη κουβερτούρα.