
Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με άρωμα αμυγδάλου
- newstrip.gr - 13 Δεκεμβρίου 2023
ΥΛΙΚΑ:
🍴280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
🍴1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
🍴 1/4 κ.γλ. αλάτι
🍴170 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
🍴150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
🍴1 μεγάλο αυγό
🍴2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
🍴1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (ή αμαρέτο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί.
2. Στον κάδο του χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου (ή το αμαρέτο).
3. Σταδιακά αναμειγνύουμε και τα ξηρά συστατικά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και τοποθετούμε κάθε μέρος σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας λαδόκολλα για να μην κολλάει και βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, αφού καλύψουμε με μεμβράνη.
5. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ.
6. Ψήνουμε στους 177°C για 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.
Tip: Αν η ζύμη φαίνεται πολύ μαλακή και κολλώδης για να την ανοίξετε, προσθέστε άλλη 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.