Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Το newstrip.gr εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το μεταφραστικό γραφείο «Lexis» μέσω μιας σειράς βιβλιοκριτικών για μυθιστορήματα, λευκώματα και ιστορικές μελέτες για μικρούς και μεγάλους.

«Για όλα τα κακά υπάρχουν δύο φάρμακα - ο χρόνος και η σιωπή».

Ο νεαρός Εντμόν Νταντές, θύμα πλεκτάνης των ανταγωνιστών του, περνάει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια φυλακισμένος στο φρούριο του Ιφ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ και, όταν κατορθώνει να αποδράσει, βρίσκει έναν αμύθητο θησαυρό στο νησί Μόντε Κρίστο.

Αγνώριστος πλέον, ο Νταντές, καταστρώνοντας προσεκτικά για χρόνια ένα σχέδιο, αποφασίζει να εκδικηθεί τους τρεις άνδρες που ήταν υπεύθυνοι για τη φυλάκισή του, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση, την αυτοκτονία και την τρέλα.

 papantwnioy_3

Καθώς, όμως, τους εκδικείται, ο Νταντές αρχίζει να αναρωτιέται αν δρα ως άγγελος θεού ή αν, σταδιακά, το σχέδιό του είναι σημάδι μανίας ή ακόμα και παράνοιας.

Ο Αλέξανδρος Δουμάς καταφέρνει να πλέξει με αρτιότητα το ιστορικό και το πολιτικό πλαίσιο του πολυσέλιδου μυθιστορήματός του, με την πλοκή να διαδραματίζεται στη Γαλλία, την Ιταλία και τα νησιά της Μεσογείου κατά τη διάρκεια της περιόδου 1815–1839.

Παρόλο που ο Νταντές πιστεύει άδικα ότι δρα ελέω Θεού, φέρνοντας την καταστροφή στους διώκτες του, ο Δουμάς, μέσω της ευφυούς γραφής του, αξιοποιεί πειστικές δικαιολογίες για το δικαίωμά του στην εκδίκηση.

Οι χαρακτήρες του Δουμά – ιδίως οι «κακοί» - είναι ρεαλιστικoί και έχουν γνώση των πράξεών τους (και των επιπτώσεων που έχουν αυτές), με τον Κόμη του Μόντε Κρίστο να καταλήγει στο ότι «όλη η ανθρώπινη σοφία περιέχεται σε αυτές τις δύο λέξεις - Αναμονή και Ελπίδα».

Η έκδοση του εμβληματικού έργου του μεγάλου Γάλλου λογοτέχνη, όπως και η κυκλοφορία άλλων κλασσικών λογοτεχνικών έργων από τις εκδόσεις Καρακώτσογλου, αποτελεί ένα κόσμημα για τη βιβλιοθήκη κάθε βιβλιοφάγου!

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ