Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Το newstrip.gr εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το μεταφραστικό γραφείο «Lexis» μέσω μιας σειράς βιβλιοκριτικών για μυθιστορήματα, λευκώματα και ιστορικές μελέτες για μικρούς και μεγάλους.

«Είναι πολύ, πολύ καλύτερο αυτό που κάνω απ’ ότι έχω κάνει ποτέ. Είναι μια ανάπαυση πολύ, πολύ καλύτερη από όποια άλλη έχω γνωρίσει…»

Ένας κόσμος που φλέγεται, χωρισμένος στα δύο, το Παρίσι και το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, φέρνει αντιμέτωπους τη Λούσι Μανέτ και τον πατέρα της, δόκτωρα Μανέτ, τον Τσάρλς Ντάρνι και τους επαναστατημένους κατοίκους του Παρισιού, με την επιβλητική μορφή του Σίντνεϊ Κάρτον να μας θυμίζει πως η πίστη σε έναν καλύτερο κόσμο υπάρχει ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές.

 papantwnioy_3

Αγαπητός σε όλες τις τάξεις, από τα χαμηλότερα στρώματα μέχρι την αριστοκρατία, ο Τσαρλς Ντίκενς, αποδίδοντας με απλό τρόπο τα αίτια της Γαλλικής Επανάστασης και της λεγόμενης περιόδου της Τρομοκρατίας, αποτυπώνει με επιτυχία το πνεύμα μιας ταραχώδους εποχής και βοηθά τους αναγνώστες να συμπονέσουν τους χαρακτήρες από κάθε πλευρά της αναπτυσσόμενης σύγκρουσης.

Κάθε χαρακτήρας του βιβλίου, από την αγγελική μορφή της Λούσι ως την αιμοδιψή μαντάμ Ντεφράζ και τον Μαρκήσιο, ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε μιαν άλλη εποχή, όπου ο Ντίκενς παραθέτει νυχτερινές πορείες κατασκόπων, κελιά φυλακών, σκοτεινά μνήματα και μηχανορραφίες, εξεγέρσεις, φόνους και κυνηγητά με τον χρόνο.

Μεθυσμένος και εμφανίζοντας σημάδια κατάθλιψης, ο Σίντνεϊ Κάρτον αποτελεί τον σπουδαιότερο – ίσως – χαρακτήρα του Ντίκενς και, σίγουρα, της «Ιστορίας Δυο Πόλεων», καθώς, αν και διάγει έναν έκλυτο βίο, αποδεικνύεται ότι διέθετε την πιο αξιότιμη και αγνή ψυχή.

Η «Ιστορία Δυο Πόλεων» είναι ένας ύμνος στον αγώνα, την αγάπη κάθε είδους, την αυτοθυσία και την πίστη στην οικογένεια και στον άνθρωπο, ένα βιβλίο που δίκαια επανεκδίδεται εδώ και δεκάδες χρόνια.

Η έκδοση του εμβληματικού έργου του μεγάλου Άγγλου λογοτέχνη, όπως και η κυκλοφορία άλλων κλασσικών λογοτεχνικών έργων από τις Εκδόσεις Μίνωας αποτελεί ένα κόσμημα για τη βιβλιοθήκη κάθε βιβλιοφάγου!

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ