Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Παρακολουθώντας την εξέλιξη του χαρακτήρα της Ελίζαμπεθ Μπένετ και των άλλων ηρώων της Τζέιν Όστεν, η «Υπερηφάνια και προκατάληψη» παραμένει επάξια στην κορυφή των καταλόγων των πιο αγαπημένων βιβλίων παγκοσμίως.

Το αγαπημένο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν έγινε πολύ γρήγορα ένα από τα must read δημιουργήματα της αγγλικής λογοτεχνίας, με πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων, εμπνέοντας δεκάδες συγγραφείς της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Η όμορφη, δυναμική και ανεξάρτητη Ελίζαμπεθ Μπένετ γνωρίζει για πρώτη φορά τον κύριο Ντάρσι, έναν υπερβολικά σνομπ και αλαζόνα γόνο αριστοκρατικής οικογένειας, ο οποίος κάνει τα πάντα για να μην παρασυρθεί από τη γοητεία και την ευφυΐα της.

Η αντιπάθεια που νιώθει ο ένας για τον άλλο μεγαλώνει, με την Ελίζαμπεθ να είναι υπερήφανη για την οικογένειά της και την οξύνοιά της και τον κύριο Ντάρσι για το όνομα που κουβαλά. Και ενώ οι εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι τους συγκρούονται, οι δυο τους ξεπερνούν τις προκαταλήψεις τους και μπλέκονται στα δίχτυα του έρωτα.

Η Τζέιν Όστεν καταφέρνει να αποτυπώσει τον κόσμο της εποχής της, με τις περίτεχνες τελετουργίες του γάμου και της κοινωνικής εθιμοτυπίας, κάνοντας καίριες παρατηρήσεις και ειρωνικά σχόλια για τα ήθη και τα έθιμα της περιόδου.

Το ύφος του μυθιστορήματος είναι απλό και λιτό, με λίγες περιγραφές και πληθώρα διαλόγων που αιτιολογούν τις δράσεις των ηρώων με ρεαλισμό, αποδίδοντας την ανθρώπινη φύση, μέσα από την ανάλυση της μικροαστικής αντίληψης, της ανδροκρατούμενης κοινωνίας και των κοινωνικών συμβάσεων.

Η έκδοση του εμβληματικού έργου της Αγγλίδας συγγραφέως, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας αποτελεί ένα κόσμημα για τη βιβλιοθήκη κάθε βιβλιοφάγου!

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ