Πηγή Φωτογραφιών: Pexels και Google Images


Το newstrip.gr εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το μεταφραστικό γραφείο «Lexis» μέσω μιας σειράς βιβλιοκριτικών για μυθιστορήματα, λευκώματα και ιστορικές μελέτες για μικρούς και μεγάλους.

«Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες είναι παρόμοιες, κάθε δυστυχισμένη οικογένεια είναι δυστυχισμένη με τον δικό της τρόπο»

Ένα έργο επικό, με τεράστιο εύρος θεμάτων, η Άννα Καρένινα ταξιδεύει τον αναγνώστη στη ρωσική κοινωνία του 19ου αιώνα μέσα από τους φιλοσοφικούς στοχασμούς του Τολστόι για τη ζωή και τον έρωτα, την υποκρισία και τη μοιχεία, την ευτυχία και τη δυστυχία, αλλά και την πίστη των ανθρώπων στον Θεό.

 papantwnioy_3

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την Άννα Καρένινα και την εξωσυζυγική σχέση της με τον αξιωματικό του στρατού, τον κόμη Αλεξέι Κιρίλοβιτς Βρόνσκι, έναν δεσμό που σκανδαλίζει τους κοινωνικούς κύκλους της Αγίας Πετρούπολης, αναγκάζοντας τους εραστές να καταφύγουν στην Ευρώπη, αναζητώντας την ευτυχία.

Μετά την επιστροφή τους στη Ρωσία, η κοινωνική κατακραυγή διαλύει την Άννα και η ζωή τόσο η δική της όσο και της οικογένειάς της ανατρέπεται, με ολέθριες συνέπειες για όλους…

Ο Τολστόι γράφει το λογοτεχνικό αυτό αριστούργημα σε μια ταραγμένη για τη Ρωσία περίοδο και σε μια μεταιχμιακή στιγμή της ζωής του, όταν βυθίζεται σε βαθιά πνευματική κρίση, που τον οδηγεί στην απομάκρυνση από τη μυθοπλασία και τον στρέφει σε θρησκευτικές αναζητήσεις.

Παρά το γεγονός ότι η Άννα παρουσιάζεται ως η κεντρική ηρωίδα του πολυσέλιδου έργου, ο χαρακτήρας που «μιλά» εξίσου στον αναγνώστη είναι ο Λέβιν, γαιοκτήμονας, αρχικά εργένης και μετέπειτα παντρεμένος με τη νεαρή Κίττι, ένας κοινωνικά «αδέξιος» και, σε όλο σχεδόν το μυθιστόρημα, αθεϊστής.

Είναι αυτός που θα υποστεί έντονη θρησκευτική επιφοίτηση και θα μεταστραφεί από άθεος σε πιστός, αντικατοπτρίζοντας τη μεταμόρφωση του ίδιου του Τολστόι.

Η έκδοση του εμβληματικού έργου του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη από τις εκδόσεις Elxis αποτελεί ένα κόσμημα για τη βιβλιοθήκη κάθε βιβλιοφάγου!

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ